Nākamās trešdienas “Vēvers” kauss aicina bērnus, ITT un kritērija braucienu cienītājus

Nākamās trešdienas “Vēvers” kauss aicina bērnus, ITT un kritērija braucienu cienītājus

12. jūlijā Biķernieku trasē, Rīgā notiks Latvijas Riteņbraukšanas federācijas rīkotais “Vēvers” kauss šosejas riteņbraukšanā. Sacensību programmā iekļauti bērnu braucieni, kritērijs un individuālais brauciens. Pieteikšanās pilnā sparā rit mājaslapā www.bulta.lv/vevers.

Ģirts Vēvers un viņa kompānija SIA “Vēvers” jau vairāku gadu garumā aktīvi iesaistās riteņbraukšanas sportā, sniedzot atbalstu gan sacensību rīkošanai, gan komandu darbībām. Šogad sekmīgi darbojas “Vēvers” atbalstītā Kuldīgas amatieru riteņbraukšanas komanda “Goldingen Cycling club”.

12. jūlijā Biķernieku trasē, pateicoties arī Rīgas domes atbalstam, norisināsies tautas sporta pasākums – “Vēvers” kauss šosejas riteņbraukšanā. Sacensības paredzēta visa vecuma un sportiskās meistarības braukt gribētājiem.

Bērni:

Velo dienu pulksten 16:15 iesāks mazākie pedāļu minēji, sacenšoties azartiskajos bērnu braucienos. Distanču garumi būs no 400 metriem līdz 1,8 kilometriem. Dalība pasākumā ir pilnībā bezmaksas. Piedalīties var ikviens no 2 – 11 gadiem.  Nepieciešams vien jebkāda tipa velosipēds un aizsargķivere. Pēc finiša par godam pievarētu distanci mazie braucēji saņems veicināšanas balvu no AS “Tukuma piens”. Sacensības tiek rīkotas sadarbībā ar “Riteņvasaru”.

Kritērijs:

“Vēvers” kausā notiks pirmais kritērija brauciens Latvijā šosezon. Pulksten 17:15 plānots starts U16 jauniešu grupas puišiem, kā arī U18 meiteņu, elites, U23, CFA un Masters dāmu apvienotais brauciens. Tam pulksten 18:00 sekos junioru un vīru Open sporta kritērijs. Sacensības risināsies par nepilnu 2 kilometru garo ovāla apli. Katrā no apļiem gaidāmi starpfiniši, sportistiem sacenšoties par vērtīgajiem punktiem. Pirmajā braucienā sportisti veiks 28, bet otrajā 36 kilometrus.  Ātrākie saņems kausus un medaļas.

Individuālais brauciens:

Neatņemama sastāvdaļa Biķerniekos šosezon ir individuālais brauciens. “Vēvers” kausā tā sākums būs no pulksten 19:00. Ātrākie tiks noskaidroti kopumā 18 vecuma un meistarības grupās, sākot no U12 līdz pat Masters7 grupās. Dalībai nav nepieciešama īpaša sagatavotība vai kādi apgrūtinājumi. Ar kausiem tiks apbalvoti ātrākie braucēji absolūtajā vērtējumā vīriem un dāmām, kā arī atsevišķi parasto šosejas velosipēdu klasē. Atkarībā no vecuma grupas, braucēji veiks 5,5, 11, 16,5 vai 22 kilometru garu distanci.

Pieteikšanās:

Pieteikšanās sacensībām turpinās mājaslapā www.bulta.lv/vevers. Tur atrodams arī nolikums un cita aktuālā informācija. Uz individuālo braucienu pieteikšanās tiks slēgta otrdien, 11. jūlijā, plkst. 14:00, bet kritērijam un bērnu sacensībām reģistrēties varēs arī uz vietas norises vietā, sākot no plkst. 14:00.

Dalībnieku serviss:

Par dalībnieku labsajūtu rūpēsies enerģiskais DJ Kārlis Blumfelds, erudītais vadītājs Ivars Bācis. Ar skaistām bildēm priecēs Māris Vancevičs, bet video pasākuma spilgtākās emocijas apkopos Edgars Sparāns. Par to, lai visi būtu paēduši un padzēruši, rūpēsies Normunds Beika ar kolēģiem no “Parrilla Venta”.  

Informāciju sagatavoja:

Toms Markss

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs

Tālrunis: +371 26255435                                                             

Elektroniskā pasta adrese: toms@lrf.lv