“Mini handbola festivāls Rīgā-Es Latvijai!” 11. novembrī Rimi Olimpiskajā centrā

Piektdien, 11. novembrī, Rimi Olimpiskajā centrā norisināsies Latvijas Handbola federācijas (LHF), sadarbībā ar Rīgas domi, organizētais “Mini handbola festivāls Rīgā-Es Latvijai!”. Pasākums notiks Latvijas patriotiskās nedēļas ietvaros, kur paralēli mini handbola sacensībām ikvienam rīdziniekam un viesim būs iespēja piedalīties vairākās tematiskās aktivitātēs.

Pasākums veidots ar mērķi bērniem sniegt iespēju sacensties mini handbolā ar saviem vienaudžiem no visas Latvijas, kā arī citām valstīm, veicinot fizisko aktivitāti un iespēju izglītoties par veselīgu dzīvesveidu.

Nolikums

Kopumā mini handbola sacensībām pieteikušies ap 400 dalībnieku un vairāk nekā 50 meiteņu un zēnu komandu no visas Latvijas, kā arī Lietuvas un Igaunijas, dažādās vecuma grupās. Būtiski, ka pasākuma rīkotāji festivālam piešķīruši “uzvar draudzība” raksturu, jo pēc sacensībām tiks apbalvoti visi dalībnieki. Tas darīts ar mērķi, lai veicinātu pozitīvu sportisko garu un bērnu interesi par handbola spēli.

Paralēli mini handbola sacensībām pasākumā norisināsies vairākas brīvā laika aktivitātes, tai skaitā šķēršļu joslas un ekipējumu iepazīšana kopā ar Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku pārstāvjiem, elektrisko bungu spēlēšana pie Andžeja Grauda Bungu skolas pārstāvjiem, mešana mērķī ar bumbu, radošās darbnīcas un citas aktivitātes. Visas dienas garumā dalībniekiem būs iespēja minēt krustvārdu mīklu un iegūt pārsteiguma balvas.

Lai pasākumam radītu īpašu svētku noskaņu, LHF aicinātais DJ parūpēsies, ka tiek atskaņotas tikai latviešu patriotiskās dziesmas. Tāpat arī dalībnieki un apmeklētāji būs aicināti izmantot kādu Latvijas svētku tematikai piemērotu atribūtu, piemēram, meitenēm matos iesietas sarkanbaltsarkanās lentes, pieaugušajiem, tostarp organizatoriem, treneriem un vecākiem, piesprausts Latvijas karodziņš pie apģērba.

Pasākuma sākums no plkst. 10.00. Mini handbola sacensību sākums plkst. 10.30. Ieeja pasākumā un dalība mini handbola sacensībās - bez maksas.

Pasākumu atbalsta Rīgas Dome, SIA „Snacks and more”, SIA “Fazer Latvija”, SIA “Cido Grupa”, SIA “TU FOOD”, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.

Informāciju sagatavoja: Santa Zariņa, Latvijas Handbola federācijas preses sekretāre, santa@handball.lv