Mini handbola festivāls Rīgā – "Es Latvijai!”

Mini handbola festivāls Rīgā – "Es Latvijai!”

11. novembrī Rimi Olimpiskajā centrā norisināsies Latvijas Handbola federācijas organizēts mini handbola festivāls. Šoreiz pasākums notiks Latvijas patriotiskās nedēļas ietvaros, kur paralēli mini handbola sacensībām ikvienam rīdziniekam un viesim būs iespēja piedalīties vairākās tematiskās aktivitātēs.

Lai pasākums norisinātos īpašā svētku noskaņā, DJ parūpēsies par to, lai tiek atskaņotas tikai latviešu patriotiskās dziesmas, kā arī dalībnieki un apmeklētāji būs aicināti izmantot kādu Latvijas svētku atribūtiku, piemēram, meitenēm iesietas sarkanbaltsarkanas lentes matos, pieaugušajiem, tostarp organizatoriem, treneriem un vecākiem, piesprausts Latvijas karodziņš pie apģērba u.tml.

Mini handbola sacensībās tiek apbalvoti visi dalībnieki, lai veicinātu pozitīvu sportisko garu un turpinātu veicināt bērnu interesi par handbola spēli.

Iespējas nokļūt pasākuma vietā:
Uz Rimi Olimpisko centru ērti var nokļūt ar tādiem sabiedriskajiem transportiem kā 3. trolejbusu (pietura Aristida Briāna iela), 11  autobusu (pietura – Aristida Briāna iela), 11T autobusu vai 9. autobusu (pietura – Ēveles iela/Mēness iela). Pie Rimi Olimpiskā centra ir iespēja novietot arī auto uz Vesetas ielas un Jāņa Dikmaņa ielas. Ir pieejama arī maksas stāvvieta, lai auto novietotu pie pašas Rimi Olimpiskā centra ieejas.

Pasākumā ieeja un dalība mini handbola sacensībās ir bez maksas.
Plānotais dalībnieku skaits: 300.
Atbalstītāji un sadarbības partneri: SIA „Snacks and more”, SIA “Fazer Latvija”, SIA “Cido Grupa”,
SIA “TU FOOD”, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija, Rīgas Dome.

  • Programma

10:00-10:10 “Drumline Latvia” priekšnesums Uzstāsies Andžeja Grauda bungu skolas grupa “Drumline Latvia”.
10:10-10:15 Pasākuma atklāšana Rīgas Domes pārstāvja un Latvijas Handbola federācijas pārstāvju pasākuma atklāšanas runa.
10:15-10:17  Latvijas Valsts himnas atskaņošana.
10:17-10:30 Mini handbola sacensību dalībnieki sāk iesildīties un gatavoties spēlēm
10:30-16:30 Mini handbola sacensības
Zēni un meitenes vecumā no 8-12 gadiem,  pārstāvot Latvijas handbola sporta skolas un klubus, spēlē mini handbolu pēc iepriekš izveidotas izspēles sistēmas un sacensību kalendāra.
10:30-16:00 Brīvā laika aktivitātes paralēli mini handbola sacensībām, kuras ir paredzētas ikvienam pasākuma apmeklētājam un mini handbola sacensību dalībniekam:
1. Šķēršļu josla.
2. “Mešana mērķī” – ar handbola bumbu jāmet vārtos izvietotos mērķos (apļos), katram mērķim sava punktu vērtība.
3. Krustvārdu mīklas minēšana. Mīklas jautājumi saistīti ar handbolu, Latviju, tās vēsturi un patriotiskās nedēļas nozīmi.
4. Sejas apgleznošana. Latvijas karodziņu krāsošana uz sejas vaiga.
5. Radošā darbnīca – patriotiskās Latvijas sarkanbaltsarkanās rokassprādzes izveidošana.
6. Andžeja Grauda bungu skola – apmācības uz elektroniskām bungām.

 Latvijas Handbola federācijas projektu vadītāja Ance Pērkone
(ance@handball.lv, +371 25453682)