Maļukai Eiropas U23 čempionātā sestā vieta 200m kompleksā

Maļukai Eiropas U23 čempionātā sestā vieta 200m kompleksā

Latvijas peldētāja Ieva Maļuka Dublinā Eiropas U-23 atklātajā čempionātā peldēšanā 200 metru kompleksajā peldējumā izcīnīja sesto vietu.

Finālā Maļuka, veicot distanci divās minūtēs un 15,97 sekundēs (2:15,97), ierindojās sestajā pozīcijā desmit peldētāju konkurencē. Uzvaru izcīnīja amerikāniete Džastina Kozana, kura finišēja divās minūtēs un 12,98 sekundēs. Otro vietu ieņēma Īrijas pārstāve Elena Volša, zaudējot 0,14 sekundes, bet labāko trijnieku noslēdza Hanna Bergmane no Zviedrijas, kura piekāpās 2,14 sekundes. Latvijas peldētāja atpalika no uzvarētājas 2,99 sekundes.

Šovasar Maļuka pasaules čempionātā Japānā šajā distancē laboja sev piederošo valsts rekordu, finišu sasniedzot pēc divām minūtēm un 15,33 sekundēm.

Savukārt 100 metru peldēšanā uz muguras kvalifikācijā Maļuka ar rezultātu minūte un 3,87 sekundes (1:03,87) ierindojās 15. vietā 19 sportistu vidū. Sasniegtais finiša laiks ir sportistes līdz šim labākais rezultāts šajā disciplīnā.

Savukārt rīdzinieks Staņislavs Šakels, kurš 50m tauriņstilā ieņēma 46. vietu, bet divas reizes garākā distancē  57 sportistu konkurencē priekšpēdējā vieta (57,97).

Latviju šajā čempionātā pārstāvēja Ieva Maļuka, Kristaps Miķelsons, Ronens Kermans, Dāgs Kristofers Breģis, Marko Priednieks un Staņislavs Šakels. Sportistus šajā čempionātā pavada trenere Aiva Miķelsone.

Vēsturē pirmais Eiropas U-23 čempionāts, kurā piedalās arī citu pasaules daļu pārstāvji, norisināsies līdz svētdienai un tajā piedalīsies kopumā apmēram 400 sportistu.

Latvijas izlases sportistu dalība pasaules čempionātā tiek līdzfinansēta no Izglītības un zinātnes ministrijas piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem, kā arī ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.