Madonā jau astoto reizi norisināsies Pasaules kauss rollerslēpošanā

Madonā jau astoto reizi norisināsies Pasaules kauss rollerslēpošanā

Augusta izskaņā, no 18. līdz 20. augustam, “Smeceres sils” trasē un Madonas pilsētas ielās norisināsies Pasaules kausa posms rollerslēpošanā. Sportisti sacentīsies trīs disciplīnās -  klasikā ar individuālo startu, 200M supersprintā un masu startā brīvajā stilā. Līdz šim, interesi par dalību Madonas posmā izrādījušas tādas izlases kā Kazahstāna, Taipeja, Itālija, Ukraina, Lietuva, Latvija, bet pieteikšanās ir aktīva jūlija vidum.  

Sacensību pirmajā dienā “Smeceres sils” trasē norisināsies sacensības klasikā ar individuālo startu, kur juniori sacentīsies 7,5 km un 10 km garā trasē, bet elites grupas sportisti, attiecīgi, 10km un 15km distancē. Sestdien norisināsies skatītāju iecienītākā distance – 200 metru sprints uz vienas no centrālajām ielām Madonā – Raiņa ielas. Svētdien sacensības noslēgsies ar masu startu pilsētas ielās, kur puiši veiks 20km distanci, bet sievietes – 15km.

“Pēc pavasara atpūtas esam uzsākuši gatavošanos ziemas sezonai. Šogad lielākā daļa sportistu Pasaules kausa posmus rollerslēpošanā uztver kā daļu no treniņ-darba, un īpaša gatavošanās paredzēta tikai pirms Pasaules čempionāta, kas norisināsies Itālijā. Lēmums pieņemts, lai neciestu gatavošanās process gaidāmajai ziemas sezonai. Tas gan nenozīmē, ka nenorisinās aktīvs treniņprocess - esam jau aizvadījuši pirmo izlases treniņnometni Madonā. Tās mērķis bija nostiprināt sportistu aerobās spējas, un “augļus” jeb pozitīvas tendences sportistu darba spējās varēja novērot jau nometnes izskaņā. Pagājušajā sezonā komandai pievienojušies arī jaunie sportisti, kuriem šis ir pirmais gads junioru vecumā. Viņiem šīs nometnes ir laba pieredze, jo tā ir iespēja redzēt vecākos sportistus un motivēt sevi treniņiem,” stāsta Latvijas junioru slēpošanas izlases treneris Roberts Slotiņš.

2. jūlijā norisinājās pirmā, nacionālā līmeņa atlase, lai noskaidrotu Latvijas rollerslēpošanas izlases sastāvu. Nākamās atlases gaidāmas 22.-23. jūlijā, pēc kurām tiks pieņemts lēmums par sportistu sastāvu, kas startēs šī gada PK posmos un PČ.

“Arī šogad Madona ir izrādījusi iniciatīvu organizēt vienu no Pasaules kausa posmiem rollerslēpošanā. Lai gan tas, varētu teikt, nu jau kļuvis par tradīciju, nospraustā latiņa ik gadu ir jāsasniedz, pierādot, ka varam izpildīt visas starptautiskās federācijas noteiktās prasības. Šī ziema Madonai bija četru, apjomīgu, starptautisku sporta pasākumu piepildīta, kas apliecināja, ka spējam izveidot komandu, lai noorganizētu sporta pasākumus starptautiski atzītā līmenī, un viens no iemesliem tam, pēc manām domām, ir bijusi arī rollerslēpošanas PK organizēšana vairāku gadu garumā,” tā sacensību organizators un "Smeceres sila" trases vadītājs Gunārs Ikaunieks.

Pirmais 2023. gada sezonas posms no 13. līdz 17. jūlijam tiks aizvadīts Ščučinskā, Kazahstānā, otrais posms, kad būs arī Pasaules čempionāts, no 10. līdz 13. augustam norisināsies Lazzatē, Itālijā, tam sekos posms Madonā, bet PK sezona no 8. līdz 10. septembrim noslēgsies atgriežoties Itālijā.

Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2004. gadā – Priekuļos, bet Madonā šogad plānots aizvadīt jau astoto Pasaules kausa posmu, 2019. gadā organizēts pasaules čempionāts. Pērn notikušajā PK posmā Latvijas sportistiem izdevās vairākkārt kāpt uz goda pjedestāla, starp tiem: Kitija Auziņa, Samanta Krampe, Lauris Kaparkalējs, Raimo Vīgants, Niks Saulītis, Rainers Paeglis.

 

Papildu informācija:

Gita Sauka
Sabiedrisko attiecību konsultante
Mob. +371 28326828
e-pasts: gitasauka@gmail.com