Latvijas vīriešu galda tenisa izlases dalība Eiropas 2023.gada čempionāta atlases 2. kārtā

Latvijas vīriešu galda tenisa izlases dalība Eiropas 2023.gada čempionāta atlases 2. kārtā

Rīdzinieki Daniels Kogans un Oļegs Kartuzovs Latvijas vīriešu galda tenisa izlases sastāvā piedalījās Eiropas 2023. gada čempionāta atlases 2. kārtā, kas no 4. līdz 5. maijam norisinājās Horvātijas pilsētā Osijekā.

Pēc veiksmīga starta 2022. gada pavasarī un rudenī, kad tika pārvarēti atlases sacensību pirmās kārtas divi posmi, Latvijas vīriešu galda tenisa izlase izcīnīja tiesības mēroties spēkiem ar kontinenta spēcīgākām komandām par iespēju tikt uz Eiropas 2023. gada čempionāta finālposmu, kas 2023. gadā no 10. līdz 17. septembrim notiks Zviedrijas pilsētā Malmo. Latvijas vīriešu izlasi bez Daniela un Oļega pārstāvēja arī mazāk pieredzējušais Deniss Vasiļjevs, kurš Latvijas 2023. gada individuālā čempionātā izcīnīja bronzas godalgu.

Apakšgrupā Latvijas izlase vispirms mērojās spēkiem ar Nīderlandes sportistiem, kur sīvā cīņā nācās atzīt pretinieku pārākumu. Daniels pirmajā spēlē ar rezultātu 1:3 piekāpās Kasam Van Ostam un Oļegs ar līdzīgu rezultātu zaudēja Laurenam Tromeram.

Otrajā spēlē pret Izraēlas izlasi vistuvāk uzvarai bija Oļegs Kartuzovs, kur uzvarētāja noskaidrošanai spēlē ar Mihaelu Tauberu bija nepieciešami visi pieci seti. Daniels ar rezultātu 1:3 zaudēja Itajam Avivi, bet Deniss 0:3 piekapās Eitajam Šušanam.

Trešā spēle pret grupas līderiem Ukrainas sportistiem Latvijas izlase izrādīja vērā ņemamu pretestību, mainot savu spēlētāju secību komandu spēlē. Nedaudz pietrūka veiksmes Danielam, kurš tikai izšķirošajā piektajā setā atzina Ukrainas izlases spēlētāja Viktora Jefimova pārākumu ar rezultātu 7:11. Oļegs Kartuzovs ar rezultātu 1:3 zaudēja Jevgēnijam Priščepam.

Nākamā uz starta izies Latvijas U13 jauktā izlase, kam Eiropas čempionāts sāksies jau 2023. gada 14.-18. jūnijā Zagrebā. Izlases sastāvā startēs arī Rīgas valstspilsētas pārstāve Anastasija Zibunova.

Visa informācija par sacensībām un to rezultātiem šeit.