Latvijas U-19 izlase noslēdz individuālo startu Pasaules Junioru čempionātā

Latvijas U-19 izlase noslēdz individuālo startu Pasaules Junioru čempionātā

Latvijas U19 izlases starts Pasaules Junioru čempionātā ASV Spokenas pilsētā ir noslēdzies. Komandu turnīrā kopvērtējumā Latvija ierindojās 35. vietā, pārspējot Taiti izlasi. Pēc komandu turnīra sekoja individuālais turnīrs, kurā mūsu sportisti spēja gūt vairākus panākumus.

Individuālajā turnīrā ikviens mūsu izlases spēlētājs parādīja teicamu cīņas garu un priekšzīmi pārējiem. Izsakām pateicību treneriem, spēlētāju vecākiem, un izlases atbalstītājiem!

Spēļu rezultātus skatiet šeit. Pasaules čempionāts jauniešiem turpinās līdz 8. oktobrim - spēļu grafiku varat atrast šeit.

Jauktajās dubultspēlēs veiksmīgs starts bija Tomam Salam ar Annu Kupču pret Slovēnijas jauniešiem. Nākamajā kārtā mūsu pāris piedzīvoja zaudējumu pret Taipejas Ķīnas (Taivānas) spēlētājiem. Otrs Latvijas pāris - Dāvis Strazdiņš un Nikola Muķiele divos setos uzvarēja pāri no Trinidadas un Tobago, nākamajā kārtā piedzīvoja zaudējumu pret pāri no Kanādas.

Sieviešu vienspēles veiksmīgi sākās Annai Kupčai, kas pārliecinoši uzvarēja Armēnijas spēlētāju Ani Sahakyan, nākamajā kārtā Anna tomēr piekāpās Peng Yu Wei no Taipejas Ķīnas (Taivānas). Dārta Alise Demitere divos setos pārspēja Trinidadas un Tobago sportisti Amara Joachim, tomēr nākamajā spēlē piekāpās čehu spēlētājai Lucie Krulová, viņas meistarību varējām vērot arī Victor Lavia International, kur čehu jauniete nonāca līdz pusfinālam.

Vīriešu vienspēlēs jāizceļ Edžus Meirāns, kurš sīvā trīs setu cīnā piekāpās Lietuvas spēlētājam Rokas Lesinskas.

Pasaules čempionātā komandām Latvijas U19 izlase ierindojās 35. vietā ar uzvaru pār Taiti komandu. Pret Taiti tika aizvadītas trīs spēles, pirmā bija jauktā dubultspēle, kurā Dāvis Strazdiņš pārī ar Annu Kupču divos setos pārspēja Mike Mi You un Maeva Gaillard. Vienspēlē Toms Sala pārliecinoši divos setos uzvarēja Colin Malaval, izšķirošajā spēlē Anna Kupča parādīja raksturu un pēc zaudēta otrā seta atguva trešo setu un noslēdza Latvijas startu ar uzvaru pret Heirautea Curet. Jāpiebilst, ka Anna Kupča komandu turnīrā izcīnija veselas trīs uzvaras vienspēlēs - pret Austrijas, Norvēģijas un Taiti komandu pretiniecēm, apsveicam!  

Grupā Latvijas izlase tikās ar Polijas, Anglijas, Malaizijas un Austrijas komandām. Šajās spēlēs Latvijas komanda piedzīvoja zaudējumus.

Latviju U-19 Pasaules Čempionātā pārstāvēja:

Eiprila Briede (Dārta/Daugmale);
Dārta Alise Demitere (Valmieras BSS);
Anna Kupča (Siguldas BK/SSS);
Nikola Muķiele (Siguldas BK/SSS);
Edžus Meirāns (Dārta/Daugmale);
Toms Sala (RSP/RBS);
Dāvis Strazdiņš (Siguldas BK/SSS);
Rihards Žugs (Valmieras BSS)
un izlases treneris Matis Kaart.

Sakām vislielāko paldies tiem, kas atbalsta Latvijas U-19 izlasi, lai tā varētu startēt Pasaules Čempionātā tik tālā valstī kā ASV:

Valmieras novada fondam,
GASO,
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam,
Bērnu un jauniešu centram "Daugmale",
Valmieras sporta skolai,
Siguldas sporta skolai,
un, protams, katra sportista ģimenei!

Sekojam līdzi un atbalstām mūsu jauniešus gada lielākajā junioru badmintona notikumā pasaulē!

Galerijas