Latvijas pāris sasniedz pusfinālu pasaules čempionātā Senioriem II 10 dejās

Latvijas pāris sasniedz pusfinālu pasaules čempionātā Senioriem II 10 dejās

Berlīnē notikušajā pasaules čempionātā 10 dejās (5 Standartdejas+5 Latīņamerikas dejas) Senioriem II (45-55 g.) sekmīgi nostartēja un pusfinālā iekļuva rīdzinieki Sergejs un Kristīne Latņikovi, kuri ieguva 10. vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Vācijas galvaspilsētā pasaules čempionātā 10 dejās Senioriem II sacentās 50 pāri no 15 valstīm. Sergejs un Kristīne Latņikovi (Deju studija 7) pārliecinoši pārvarēja pirmās divas kārtas – astotdaļfinālu un ceturtdaļfinālu – un sasniedza pusfinālu, kur iekļuva labākie 13 pāri. Rīdzinieki pusfinālā uzrādīja 10. rezultātu. Iepriekšējo reizi Sergejs ar Kristīni pasaules čempionātā 10 dejās startēja 2020. gadā, kad Senioru I grupā ieņēma 17. vietu.

Kārtējo uzvaru svinēja Spānijas dejotāji Rubens Lopezs un Eva Moija, kuri izcīnīja pirmo vietu iepriekšējos trīs gadus Senioru I grupā. Sudrabs un bronza Vācijas un ASV pārim. Labākie no Baltijas bija 8. vietu ieguvušie igauņi Vaino Miils un Kaja Linkberga, bet Lietuvas pārim 22. vieta.

Pagājušajā nedēļas nogalē Bulgārijā pusfinālā Eiropas čempionātā Standartdejās Senioriem III (55-65. g.) iekļuva arī rīdzinieki Romualdas un Ilona Jokšas, kuriem dalītā 12.-13. vieta.