Latvijas pāris iekļūst ceturtdaļfinālā pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās

Latvijas pāris iekļūst ceturtdaļfinālā pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās

Pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās, kas sestdien, 4. novembrī, norisinājās Rumānijas pilsētā Sibiu, Latvijas dejotāji Vincencs Torremade Sancs un Megija Morīte ieguva 13. vietu, bet par čempioniem trešo gadu pēc kārtas kļuva Mariuss Andrejs Balans un Kristīna Mošenska (attēlā) no Vācijas.

Savu favorīta statusu attaisnoja un trešo gadu pēc kārtas par pasaules čempioniem kļuva rumāņu puisis Mariuss Andrejs Balans un ukraiņu meitene Kristīna Mošenska, kuri kopā dejo deviņus gadus un pārstāv Vāciju. Viņi saņēma labāko vērtējumu visās piecās dejās. Šoreiz Vācijas pārim tuvāk bija otrās vietas ieguvēji un sīvākie čempionu konkurenti Čārlzs Gijoms Šmits un Jeļena Saļikova no Francijas, kuriem līdz ar to tāpat kā 2022. gadā sudraba medaļa.

Tā kā vairs nedejo pagājušajā gadā trešo vietu izcīnījušais Polijas pāris Edgars Markos Borjas un Alīna Novaka, tad to izmantoja pērn ceturto vietu ieguvušie Spānijas dejotāji Gijems Paskāls un Diandra Aniela Illesa, kuri kopā dejo pusotru gadu un nopelnīja pirmo medaļu pieaugušo grupā. Starp citu, Illesa no vairākām čempionātu medaļām jaunākajās grupās divas sudraba – 2013. un 2014. gadā – izcīnīja jauniešu pasaules čempionātā 10 dejās Rīgā. Ceturtie bija pagājušā gada finālisti Jans Bangbangs un Du Jujuna no Ķīnas, bet piekto vietu ieņēma pirmo reizi finālā tikušie dāņi Malts Brinks Rode un Sandra Sorensena. Savukārt rumāņi Jonuts Aleksandru Mikulesku/Andra Pakurara fināla sešinieku noslēdza otro gadu pēc kārtas.

Pārvarot pirmās divas kārtas, Vincencs Torremade Sancs un Megija Morīte ar 18. rezultātu iekļuva ceturtdaļfināla divdesmitčetriniekā. Otro gadu pēc kārtas dejojot ceturtdaļfinālā, Vincens ar Megiju uzrādīja 13. rezultātu, kas ir viņu augstākā vieta. Otram Latvijas pārim Evertam Gulbim un Paulai Kukutei pirmās kārtas jeb sešpadsmitdaļfināla pārvarēšanai nācās piedalīties pārdejošanā.  No 69 pāriem uzreiz uz 48-nieku tika atlasīti 40 pāri. Tā kā Everts ar Paulu pirmajā kārtā uzrādīja 41. rezultātu, tad viņi par atlikušajām astoņām vietām astotdaļfinālā cīnījās pārdejošanā. Spraigā cīņā Evertam ar Paulu tomēr izdevās kā noslēdzošajiem iespraukties otrajā kārtā, kur viņiem sanāca apsteigt vairākus pārus un beigās savā pirmajā kopīgajā pasaules čempionātā ieņemt ar Slovākijas pāri dalītu 35.-36. vietu. 

Labāko rezultātu no Baltijas uzrādīja Igaunijas pāris Konstantīns Gorodilovs un Poļina Figurenko, kuri ieņēma 7. vietu. Nestartējot pagājušā gada pusfinālistiem no Kanādas un Čehijas, divpadsmitniekā pirmo reizi iekļuva daži citi pāri. Pamatīgu kāpumu veica un 11. vietu ieguva poļi Bartošs Levandovskis un Anna Valahovska, kuri iepriekšējos divus gadus bija ārpus ceturtdaļfināla 27. un 28. vietā.