Latvijas Orientēšanās nakts 20 pilsētās ir aizvadīta

Jau 6. gadu, Eiropas sporta nedēļas ietvaros, 22. septembrī tika aizvadīts viens no lielākajiem orientēšanās notikumiem, Latvijas Orientēšanās nakts, kas šogad pulcējā vairāk nekā 4700 dalībnieku, no kuriem lielākā daļa Rīgā, 20 Latvijas pilsētās: Daugavpilī, Liepājā, Rīgā, Salaspilī, Siguldā, Talsos, Misā, Pļaviņās, Ogrē, Valmierā, Rēzeknē, Līgatnē, Brocēnos, Tukumā, Bauskā, Jelgavā, Smiltenē, Carnikavā, Madonā un Ropažos. 

Sacensības norisinājās 3 stundas, un iespēja bija startēt ikvienam, gan orientēšanās profesionālim, gan iesācējam vai vienkārši aktīvās atpūtas entuziastam, piedaloties kādā no dalības grupām: OPEN, sieviešu, ģimeņu vai veterānu. Dalība sacensībās bija pilnīgi bez maksas un to rīkoja Latvijas Orientēšanās federācija. Pasākums noslēdzās ar pirmo 3 vietu apbalvošanu katrā no dalībnieku grupām. 

“Šis pasākums notiek jau 6. gadu, un katru gadu dalībnieku skaits arvien palielinās. Šogad, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, ir 50% dalībnieku skaita pieaugums. Tā pat šogad ir apgūtas arī jaunas pasākuma vietas, kā arī distances veidojam arvien interesantākas, lai dalībniekiem vienmēr būtu interesanti piedalīties” pēc pasākuma atskatās sacensību galvenais tiesnesis Matīss Ratnieks. 

Dalībnieku atsauksmes ir labas un pozitīvas, daudzi jau gaida nākamo gadu, kad atkal varēs startēt lielajā orientēšanās piedzīvojumā. Arī pasākuma laikā dalībnieki bija priecīgi, enerģijas pilni un labprāt dalījās savās emocijās, ne tikai klātienē, bet arī savos sociālajos tīklos. 

Pasākumu organizēja Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar “Maxima”, ”Jāņa sēta” un Latvijas Sporta federāciju padomi. 

Sacensību galvenais tiesnesis: Matīss Ratnieks, e-pasts: info@olatvija.lv