Latvijas nacionālā kendo komanda piedalījās Eiropas Kendo čempionātā Francijā

Latvijas nacionālā kendo komanda piedalījās Eiropas Kendo čempionātā Francijā

No 18. līdz 21. maijam Latvijas nacionālā kendo komanda piedalījās Eiropas Kendo čempionātā Bovē, Francijā. Komanda spēlēja pret Horvātijas un Somijas komandām grupā, uzvarot pret Horvātijas komandu un zaudējot pret Somijas komandu.

Taču čempionāta gaitā Latvijas komanda ieguva pietiekami daudz punktu, lai tā varētu pāriet uz nākamo sacensību posmu, kurā tai nācās cīnīties ar Rumānijas komandu, zaudējot tai. Galu galā Latvijas komanda iekļuva 16 labāko komandu vidū.

Individuālajās kategorijās Latviju pārstāvēja Deniss Arsenins, Raivo Streistermanis, Aleksandrs Lauskis un Jānis Galdiņš vīriešu kategorijā, kā arī Silena Gromova un Elīna Loputeva sieviešu kategorijā. Aleksandrs Lauskis un Jānis Galdiņš abi tika tālāk no grupām uz izslēgšanas spēlēm. Aleksandram izdevās iekļūt 64 labāko spēlētāju vidū, savukārt Jānim izdevās iekļūt 32 labāko spēlētāju vidū, zaudējot Vilfrīdam Olivjē (Francija) 1/16 finālā, kurš turpmāk kļuva par vicečempionu. Sieviešu kategorijā Silenai Gromovai izdevās iekļūt 16 labāko spēlētāju vidū, zaudējot Alīnai Jērvudai (Polija) 1/8 finālā, kas turpmāk kļuva par vicečempioni.

Rezultāti

Rezultāti