Latvijas komandai sudraba medaļa 19.ICCD Pasaules Nedzirdīgo šaha čempionātā komandām

Latvijas komandai sudraba medaļa 19.ICCD Pasaules Nedzirdīgo šaha čempionātā komandām

No 14. līdz 24. septembrim Polijas pilsētā Varšavā, viesnīcā “Holiday Park’’, norisinājās 19. ICCD Pasaules Nedzirdīgo šaha čempionāts komandām. Piedalījās 150 šaha spēlētāji no 22 valstīm. Latvijas šaha komandas sastāvā bija Margarita Parhamenko un Anastasija Parahomenko ar pārstavi G.Vazdiķi.

Pirmajā dienā norisinājās  6. ICCD Pasaules Nedzirdīgo šaha čempionāts individuālās ātrspēlēs – saucās blitz. Sieviešu grupā sacentās 21 dalībniece no 9 dalībvalstīm – Latvijas, Lietuvas, Ukrainas, Polijas, Ekvadoras, Horvātijas, Kazahstānas un Itālijas. Tika aizvadītas 11 kārtas, pēc Šveices sistēmas ar apdomas laiku 3 minūtes un 2 sekundēm  par gājienu.  Sieviešu grupā Latviju pārstāvēja šaha spēlētāja Anastasija Parahomenko. Mūsu šahiste vienpadsmit kārtās izcīnīja 7,5 punktus un ieņēma 5. vietu.

Nākamajā dienā paralēli tika aizvadīts  19. ICCD Pasaules Nedzirdīgo šaha čempionāts komandām sievietēm, vīriešiem un jauniešiem,  10. ICCD Pasaules Nedzirdīgo šaha atklātais grupas čempionāts.  Dalībai čempionātā sieviešu konkurencē pieteicās 7 komandas no Latvijas, Polijas, Horvātijas, Ungārijas, Ukrainas, Kazahstānas un Čehija.  Noslēguma septītajā kārtā Latvijas komanda ar divām uzvarām pārspēja Horvātijas komandu un nodrošināja sev iespēju pakāpties uz otro vietu.  Lūk, Latvijas komandu šahistes Margarita Parhamenko un Anastasija Parhamenko izcīnīja sudraba medaļas. Zeltu medaļas izcīnīja Ukrainas komanda, bet bronzas medaļas - Polijas komanda.

 10. ICCD Pasaules Nedzirdīgo šaha atklātajā grupā G. Vazdiķe ar 3,5 punktiem ieņēma 22. vietu 25 šahistu vidū.

Sacensību norisi var apskatīt šajā tīmekļa vietnē

Atgādina, ka  no 2019. gada šahs ir iekļauts ziemas Nedzirdīgo Olimpisko spēļu programmā. Cerams, ka mūsu labākajām šahistēm būs iespēja pārstāvēt Latviju  20. Ziemas Nedzirdīgo Olimpiskās spēlēs, kas notiks Austrijas pilsētā Insbrukā 2023. gada nogalē.

Galerijas