Latvijas Kauss U10-14 vienkopus pulcē 195 spēlētājus

Latvijas Kauss U10-14 vienkopus pulcē 195 spēlētājus

Svētdien, 2. oktobrī, rudenīgi saulainos laikapstākļos tika aizvadīts šī gada pēdējais regbija turnīrs vecuma grupās U10, U12 un U14 – Latvijas Kauss regbijā.

Rīgas Stila un modes tehnikuma stadionā Juglā uz spēlēm viskuplākajā skaitā bija pārstāvēti U14 grupas spēlētāji – kopskaitā 75 (5 komandas). Savukārt U10 un U12 vecuma grupās katrā startēja pa 60 jaunajiem regbistiem – 6 komandas jaunākajā grupā un 5 komandas U12 grupā.

U14 grupā, kurā startēja arī visvairāk meitenes (kopskaitā 8 spēlētājas), fināla duelī tikās Baldones un Elejas regbisti. Lai gan elejieši jau no spēles sākuma palēnām uzspieda savu spēles stilu, panākot pat 3 piezemējumu pārsvaru, sarkanajās formās tērptie baldonieši nedomāja padoties. Tikai dažas minūtes pirms spēles beigām Baldone/ĶNSS izdevās panākt tikai 5 punktu deficītu. Turklāt baldonieši turpināja izdarīt spiedienu. Tomēr Elejas regbisti ar Sandras Avotas un Aivara Pilenieka rūdījumu kaulos, spēja izturēt konkurentu spiedienu. Skanot spēles noslēguma signālam, rezultāts 20:15 par labu Elejas komandai. Viņi arī Latvijas Kausa ieguvēji U14 grupā.

Arī U12 vecuma grupā elejieši ieņēma gan pirmo, gan arī pēdējo vietu. Tas tādēļ, ka U12 grupā Elejas klubs spēja nokomplektēt pat divas komandas, dodot iespēju laukumā sevi parādīt un gūt spēles rūdījumu visiem spēlētājiem.

Šajā grupā otro vietu ieņēma Livonia regbisti, kam sekoja Baldone/ĶNSS, Jūrmala SS un Eleja RAA.

Arī Kausa jaunākajā vecuma grupā – U10 – līderības grožus stingri savās rokās turēja sportisti no Elejas. Tiem cieši uz papēžiem mina Baldones komanda, kam sekoja Raimonda Rudzāta trenētā RKĢ komanda. Vēsturisks sasniegums viņiem – pirmais goda pjedestāls. Novēlām, lai šis ir labs sākums daudz lieliem panākumiem.   

Līdz ar to Latvijas Kauss noslēdzies ar varenu Elejas regbistu hat-trick (3 uzvaras), tomēr, vērojot spēles, jāatzīst, ka arī citu komandu sniegums sezonas gaitā ir manāmi uzlabojies - aizvien vairāk komandas spēj gūt punktus spēlējot arī ar 1.vietas ieguvējiem. Tas rosina domāt, ka arī nākošgad mūs sagaida skaistas un interesantas spēles.

Papildu cīņām regbija laukumos, jaunos sportistus priecēja arī Lielā Rīgas stafete, kur visās vecuma grupās jaunieši varēja demonstrēt savu veiklību, precizitāti, izdomu un ātrumu. Brīžam pat šķita, ka lielākas komandu emocijas valdība, kad bija jāfano par saviem favorītiem Lielajā stafetē.

Tāpat dienu priecīgāku un vēl saulaināku vērta organizatoru sarūpēto picu pusdienu pauze, kā arī cukur-vate, kuras (no bērnu viedokļa skatoties) nekad nevar būt par daudz. Kā izteicās kāds U14 grupas spēlētājs “Mēs spēlējot patērējam tik daudz enerģiju, ka organisms prasa cukuru!”

Paldies Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, kas ļāva sacensības pārvērst par patīkamiem un aizraujošiem regbija svētkiem!

FOTO: JURIS BĒRZIŅŠ SOMS (LRF)

Galerijas