Latvijas izlases peldētāji gaida startus pasaules čempionātā Melburnā

Latvijas izlases peldētāji gaida startus pasaules čempionātā Melburnā

Latvijas izlases sportisti – Ģirts Feldbergs, Daniils Bobrovs, Kristaps Miķelsons un Arina Baikova – ieradušies Melburnā, kur laika posmā no 13. līdz 18. decembrim piedalīsies FINA pasaules čempionātā peldēšanā.

Visi Latvijas sportisti šajā čempionātā peldēs divas individuālās disciplīnas. Čempionāta pirmajā dienā Ģirts Feldbergs startēs savā pamatdisciplīnā 100m uz muguras, savukārt pasaules čempionātu debitantam Kristapam Miķelsonam ugunskristības paredzētas ar startu 200m kompleksajā peldējumā. Turpmākajās sacensību dienās Feldbergam ieplānots starts arī 50m uz muguras (15. decembrī), bet Miķelsons sacensību priekšpēdējā dienā kāps uz starta blokiem 400m kompleksā.

Sacensību otrajā dienā, 14. decembrī, ūdenī redzēsim rīdzinieku Daniilu Bobrovu un Arinu Baikovu, kas priekšsacīkstēs startēs attiecīgi 100m brasā un 100m brīvajā stilā. Dienu vēlāk Baikova dosies uz startu arī 100m kompleksā, bet Bobrovs 16. decembrī sacentīsies 200m brasā.

Latvijas izlases sportistus šajā čempionātā pavada treneris Germans Jakubovskis un Aļona Fokina, kas pilda delegācijas vadītājas pienākumus.

Latvijas izlases sportistu dalība FINA pasaules čempionātā tiek līdzfinansēta no Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas piešķirtiem valsts budžeta līdzekļiem, kā arī ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu.

Papildu informācijai:

Čempionāta mājaslapa

Čempionāta pieteikuma dokumenti un rezultāti