Latvijas fitnesa sportiste Regīna Mandrika tiek kronēta par IFBB Absolūto Eiropas čempioni

Latvijas fitnesa sportiste Regīna Mandrika tiek kronēta par IFBB Absolūto Eiropas čempioni

IFBB Eiropas čempionāts fitnesā un bodibildingā, kas no 3. maija līdz 9. maijam notika Spānijas pilsētā Santa Susanna, pulcēja vairāk kā 1200 sportistus no 44 Eiropas valstīm.

Sacensības noritēja četras dienas, dažādās vecuma kategorijās un vairāk kā 15 fitnesa sporta veidos. Tika vērota liela konkurence visās sporta disciplīnās, kur lielākais skaits sasniedza 30 sportistu bikini kategorijās.

Latviju sacensībās pārstāvēja divas sportistes no Rīgas, Lidija Djukina un Regīna Mandrika. Sportistu dalību sacensībās līdzfinansēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Rīdziniece, 21 gadu jaunā sportiste Regīna Mandrika tika pieteikta dalībai gan junioru, gan pieaugušo kategorijās. Ļoti spēcīgā konkurencē, starp labākajām Eiropas fit model sportistēm, Regīna izcīnīja zelta medaļu un IFBB Eiropas čempiones titulu kategorijā Fit Model +172cm. Sacensību turpinājumā cīņā par absolūto sacensību uvarētāju, Regīna Mandrika tika nominēta par 2023. gada IFBB Absolūto Eiropas čempioni.

Sensacionāls Latvijas sportistes rezultāts visnozīmīgākajās Eiropas līmeņa sacensībās apliecina, ka Latvija ieņem vadošās pozīcijas fit model disciplīnā pasaulē.

Regīna startēja arī Bikini kategorijā, kur junioru vecuma grupā starp 20 labākajām Eiropas sportistēm izcīnīja godpilno 5. vietu.

Kategorijas Wellness pāstāve, Latvijas čempione Lidija Djukina startēja pieaugušo un master vecuma grupā, izcīnot attiecīgi 4. vietu un 5. vietu, kas ir ļoti augsts sasniegums Eiropas līmeņa sacensībās.

Fotogrāfijas no IFBB medijiem.

Materiālu sagatavoja Kristīne Vederņikova, LBFBF prezidente