Latvijas čempioni Znotiņš un Priedīte uzvar “Skobox balvas” 2. posmā skrituļslidošanā Mežaparkā

Latvijas čempioni Znotiņš un Priedīte uzvar “Skobox balvas” 2. posmā skrituļslidošanā Mežaparkā

Otrdienas vakarā Mežaparkā tika aizvadīts lielākā Latvijas skrituļslidošanas seriāla “Skibox balva” otrais posmos, kur 11km distancē uzvaras izcīnīja Reinis Znotiņš un Agate Priedīte.

Pēc sekmīgiem startiem ar uzvarām un godalgotām vietām pagājušajā nedēļas nogalē Igaunijā Latvijas vadošie skrituļslidotāji vakar vakarā Mežaparkā sacentās “Skibox balvas” otrajā posmā, kur lielākajām grupām bija jāveic 11km jeb 14 apļi. Pēc pusdistances bija izveidojies līderu kvartets, bet dažus apļus vēlāk vadībā atradās trīs skrituļslidotāji – Reinis Znotiņš, Gustavs Vācietis un Lauris Bitenieks. Šis trio, ar katru apli palielinot pārsvaru pār tuvākiem sekotājiem, kopā noslidoja līdz pat finiša taisnei, kur spraigā sprintā vēlreiz uzvaru izcīnīja Latvijas labākais skrituļslidotājs Znotiņš, aiz sevis atkal atstājot labāko junioru un šogad progresējušo Gustavu Vācieti un labāko Master grupas pārstāvi Bitenieku, kurš joprojām līdzvērtīgi cīnās ar pašiem labākajiem.

Pārējie trīs sešiniekā iekļuvušie finišēja vienatnē, Sandim Reinsonam šoreiz ieņemot par vienu pozīciju augstāk jeb 4. vietu, bet otrās un trešās vietas ieguvējiem junioru konkurencē Rodrigo Šaudiņam un Ralfam Konrādam noslēdzot sešinieku. Jauniešiem šoreiz ātrākais finiša sprintā bija Edvards Vācietis, pirmā posma uzvarētāju Kārli Lejstrautu atstājot otrajā vietā.

Sievietēm vēlreiz pārākumu apliecināja Agate Priedīte, kurai šoreiz konkurenci nesastādīja līdzvērtīgā Laura Jankovska, līdz ar to Priedītei svinot pārliecinošu uzvaru. Vēlreiz trijniekā iekļuva māsas Krūmiņas, Annai uzvarot pie juniorēm, bet Katrīnai esot atkal labākajai jauniešu kategorijā.