Latvijas čempionātā slēpošanā stafetēs visvairāk uzvaru rīdziniekiem no SS "Arkādijas"

Latvijas čempionātā slēpošanā stafetēs visvairāk uzvaru rīdziniekiem no SS "Arkādijas"

Madonā "Smeceres sila" trasē notikušajā Latvijas čempionātā distanču slēpošanā jauniešu un veterānu grupās visvairāk uzvaru izcīnīja Inetas Kravales, Guntara Namsona un Artūra Švūksta trenētie slēpotāji no SS “Arkādija”, kuriem četri augstākie panākumi, bet tas pateicoties divām veterānu komandām. Pa divām pirmajām vietām madoniešiem un cēsniekiem, bet pa vienam augstākam panākumam stafetēs krāslavietēm un ogrēniešiem.

Šogad stafetē visu trīs posmu veicēji slēpoja klasiskajā solī. Puišiem V18 grupā (2006.-2007.g.) 3x5km dominēja SS “Arkādija” ar Pēteri Lukstiņu, Dāvi Kalniņu un Jēkabu Skolnieku sastāvā, apsteidzot otrās vietas ieguvējus no Cēsu pilsētas SS Mārtiņu Lancu, Ernestu Jekimovu un Emīlu Freivaldu par sešām ar pusi minūtēm.

Veterāniem vīriešiem un sievietēm startēja viena komanda, pirmās vietas iegūstot SS “Arkādija”. Vīriešu konkurencē slēpoja šķēpmetējs un Martas Bukšas tēvs Vilmārs, jauniešu grupas līdera distancē Jēkaba Skolnieka tēvs Jānis un Uģis Dančauskis. Sievietēm zelta medaļu ieguvēju trijnieku veidoja Mairita Kristapsone, Ulrikas un Patrika Garisonu mamma Inga Stabulniece un 1994. gada Lillehammeres olimpisko spēļu dalībniece un līdz 2018. gadam Latvijas augstākās vietas īpašniece olimpiskajās spēlēs – Ineta Kravale.

S18 grupā 3x2km pārākumu izrādīja madonietes un klasesbiedrenes Madara Veckalniņa, Lauma Vīgante un Linda Kaparkalēja, par vairāk nekā divām minūtēm apsteidzot rīdzinieces Martu Bukšu, Viktoriju Kurcišu un komandas līderi Amandu Reiliju Zariņu. Krāslavas sporta skola ar spēcīgo Adriānu Šuminsku, kā arī Eviju Radivinsku un Viktoriju Rutkovsku sastāvā finišēja trešās.

V14 grupā 3x2km ceturto panākumu rīdziniekiem no SS “Arkādija” sarūpēja Rūdolfs Bricis, Patriks Garisons un viens šīs grupas labākajiem slēpotājiem Valts Skujiņš.

Meitenēm S12 aiz uzvarētājām Nellijas Puriņas, Adeles Šlēziņas un Zanes Salmiņas otro vietu ieguva arkādietes no Rīgas – pirmo posmu līderpozīcijās nodevusī Ulrika Rutule, Katrīna Hansone un viena no vadošajām S10 grupas slēpotājām Maija Putāne.

Galerijas