Latvijai viena bronzas medaļa jauniešu galda tenisa sacensībās “Rīgas domes kausa izcīņa 2023”

Latvijai viena bronzas medaļa jauniešu galda tenisa sacensībās “Rīgas domes kausa izcīņa 2023”

Rīdziniece Arina Glazunova izcīnīja bronzas medaļu jaunākajā grupā meitenēm starptautiskajās jauniešu galda tenisa sacensībās “Rīgas domes kausa izcīņa 2023”, kas notika no 27. līdz 29. oktobrim Rīgā, pulcējot gandrīz 268 spēlētājus no 12 valstīm.

27. oktobrī, pirmajā sacensību dienā, 2012. gadā dzimušo un jaunāku sportistu konkurencē par čempioniem meitenēm kļuva Polijas pārstāve Monika Pavlovska un zēniem laurus plūca Motiejus Adamonis no Lietuvas, aiz sevis atstājot Nicolae Bucur no Moldovas. Labākais Latvijas pārstāvis Kirils Demšovs no Salaspils palika sestais.

Tajā pašā dienā spēkiem mērojās arī 2010.-2011. gados dzimušie spēlētāji. Par uzvarētājiem kļuva lietuviete Deimantė Adlytė un polis Adam Stachoviak. Labākie Latvijas pārstāvju rezultāti bija Artūra Lūka 8. vieta un Airitas Barsukovas 10. vieta. Abi jaunieši pārstāv Dinvidkurzemes Sporta skolu.

28. oktobrī spēles aizvadīja 2007.-2009. gadā dzimušie galda tenisisti. Latvijas sportisti dienu noslēdza bez godalgām. Pirmo vietu zēniem izcīnīja Larry Trumpauskas no Anglijas, savukārt meiteņu konkurencē uzvarēja Aylin Asgarova no Azerbaidžānas. Otro vietu zēniem ieguva Adil Ahmadzada no Azerbaidžānas bet meiteņu konkurencē – Viltautė Adamonytė no Lietuvas. Pagājušā gada sudraba medaļas ieguvējs rīdzinieks Kirils Terentjievs palika 15. vietā, no Latvijas meitenēm labākā bija Poļina Staševska no Salaspils, kura ierindojās 17.vietā.

Sacensību noslēgumā, 29. oktobrī, spēkiem mērojās 2004.-2006. gadā dzimušie jaunieši. Uzvaras laurus meitenēm plūca Camelia Merenco no Moldovas, otrajā vietā jau otro gadu Erin Green no Anglijas. Zēnu finālā sacenšoties Anglijas pārstāvjiem pārāks bija Larry Trumpauskas kurš uzvarēja pagājušā gada čempionu Taizemes izcelsmes britu Naphong Boonyaprapa, pārspējot to ar rezultātu 3:2. Rīdziniekam Artūram Spalim 5. vieta bet Danielai Kučinskai no Bauskas 11. vieta.

Sacensības apmeklēja arī Moldovas un Islandes Galda tenisa federāciju prezidenti Ion Sarandi un Auður Tinna Aðalbjarnardóttir. “Mēs ļoti ceram uz turpmāko sadarbību. Šogad mēs atvedām nelielu sportistu skaitu, bet, novērtējot sacensību sportisko un organizatorisko līmeni, noteikti piedalīsimies arī nākamgad un jau ar kuplāku sportistu skaitu” tieca Auður Tinna.

Plašāka informācija par sacensībām pieejama vietnē www.lgtf.lv.

Foto galerija

Sacensības “Rīgas domes kausa izcīņa 2023” organizē Latvijas Galda tenisa federācija, galvenā par galda tenisu atbildīgā organizācija Latvijā. Sacensības finansiāli atbalsta  Rīgas Dome un Latvijas Sporta federāciju padome, informatīvo atbalstu nodrošina  www.galdateniss.lv.

Informāciju sagatavoja Ina Jozepsone. E-pasts: ina.jozepsone@gmail.com

Galerijas