Latvijai bronza Eiropas čempionātā ātrspēlē

Latvijai bronza Eiropas čempionātā ātrspēlē

Itālijas pilsētā Follonikā noslēdzies Eiropas čempionāts ātrspēlē un ātrajā dambretē, kur atzīstami cīnījās mūsu vīriešu komanda Guntis Valneris, Raimonds Vipulis un Rīgas Bolderājas jaunās pamatskolas audzēknis Vsevolods Mitrēvičs.

17.jūnijā ātrspēles čempionātā Latvijas pārstāvji ieguva 10 punktus no 14 iespējamiem un izcīnīja bronzas godalgas. Par čempioniem ar iegūtajiem 11 punktiem kļuva Ukrainas komandas spēlētāji. Tikpat punktus ieguva arī Lietuvas komanda, bet viņiem izrādījās sliktāki papildus rādītāji un līdz ar to Lietuva izcīnīja sudraba godalgas.

18.jūnijā čempionāts norisinājās ātrajā dambretē, kur mūsējiem nedaudz pietrūka līdz bronzas godalgām. 8 punktus no 14 iespējamajiem noslēgumā ieguva Latvija un Francija, bet pēc papildus kritērijiem mūsējiem šoreiz ceturtā vieta. Bronzas godalgas Francijas komandas spēlētājiem. Pārliecinoši ar 13 punktiem uzvarēja Ukrainas ikomanda. Sudraba godalgas ar 11 punktiem Nīderlandes komandai. Čempionātos piedalījās 8 komandas no 7 valstīm, kur katrā komandā vienlaicīgi varēja spēlēt trīs spēlētāji.

Informācija par sacensībām: https://www.federdama.org/