Latvijā norisināsies Pasaules kausa posms 100 dambretē Rīga Open 2023

No 2. jūlija līdz 8. jūlijam Rīgā norisināsies Pasaules kausa posms 100 lauciņu dambretē Rīga Open 2023, kurā sacentīsies pasaules labākie dambretes spēlētāji no 9 dažādām pasaules valstīm. Kopā ar citiem vietējā un starptautiskā mēroga meistariem Latviju turnīrā pārstāvēs arī Latvijas dambretes lielmeistars pasaules eksčempions Guntis Valneris. Turnīra noslēgums paredzēts 8. jūlijā.

Turpinot iepriekšējo gadu tradīcijas, Rīgā, viesnīcā “Park Inn by Radisson Riga Valdemāra” Pasaules kausa posma ietvaros tiks noskaidroti labākie dambretisti. Septiņas dienas ilgstošais turnīrs pulcēs vadošos dambretes spēlētājus no tādām pasaules valstīm kā Holande, Lietuva, Igaunija, Latvija, Polija, Kotdivuāra, Trinidada un Tobago, Ukraina un Francija. Latviju vīriešu turnīrā šogad pārstāvēs starptautiskais lielmeistars Guntis Valneris, kurš šobrīd ieņem vietu pasaules ranga desmitniekā, kā vēl divpadsmit starptautiskie lielmeistari, tai skaitā Jans Gronendijks un Jitse Slumps no Nīderlandes un Jurijs Aņikejevs no Ukrainas. Sieviešu turnīrā startēs tādas atzītas spēlētājas kā Viktorija Motričko no Ukrainas un Natālija Sadovska no Polijas, kā arī vēl virkne citu spēlētāju no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Turnīrs norisināsies atsevišķi sievietēm un vīriešiem saskaņā ar Pasaules Dambretes federācijas noteikumiem pēc Šveices sistēmas un nedēļas laikā tiks izspēlētas 9 kārtas. Kopējais balvu fonds pasaules kausa posma Rīga Open 2023 sastāda 6 000 EUR.

Sacensību atklāšanas ceremonija un preses konference notiks 2.jūlijā plkst. 12:00 Rīgā, viesnīcā “Park Inn by Radisson Riga Valdemāra”, Krogus iela 1, Rīga.

Nolikums

Latvijas Dambretes federācija (LDF) regulāri organizē Latvijas mēroga sacensības jauniešiem un pieaugušajiem, nodrošina nozīmīgu starptautisko turnīru organizēšanu Latvijā, kā arī veicina Latvijas sportistu līdzdalību starptautiskajos turnīros ārvalstīs. LDF dibināta 1993. gadā, un ir lielākā dambretes sporta veida organizācija Latvijā. Vairāk par dambretes notikumiem ar Latvijas sportistu piedalīšanos iespējams uzzināt LDF mājas lapā www.dambrete.lv

Informāciju sagatavoja: Vladislavs Vesperis, Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētājs