Komandas aicina reģistrēties diennakts basketbola turnīram “Krastu mačs”

Komandas aicina reģistrēties diennakts basketbola turnīram “Krastu mačs”

Pirmdien, 24. jūlijā, plkst.10.00 pasākuma oficiālajā tīmekļvietnē krastspretkrastu.lv sākies komandu reģistrācija tradicionālajam diennakts basketbola turnīram “Krastu mačs”, kas Rīgas svētku ietvaros šogad notiks jau četrpadsmito gadu pēc kārtas.

Jau pēc viena mēneša, 19. un 20. augstā, vērienīgā 24 stundu tautas basketbola spēle pirmo reizi tiks aizvadīta Esplanādē, laukumā pie Raiņa pieminekļa. Ar devīzi “Par gaismas uzvaru!” arī šogad tā veltīta Ukrainas tautas atbalstam. Dalība “Krastu mačā” ir bez maksas.

Komandu izloze un preses konference, kur organizatori informēs par šā gada turnīra akcentiem un jaunumiem, paredzēta 1. augustā. Komandu reģistrācija noslēgsies 30. jūlijā plkst.22.00.

“Krastu mačs” ir ne tikai tautas sporta pasākums, kur laukumā dodas dažādu meistarības līmeņu Daugavas labā un kreisā krasta basketbolistu komandas, bet vienlaikus ir arī atpūtas un izklaides pasākums gan tā dalībniekiem, gan arī apmeklētājiem – visu diennakti pasākumā uzstājas Latvijas labākie dīdžeji un mākslinieki, tur skatāmi dažādi ar basketbola un ielu kultūru saistīti priekšnesumi, spēļu puslaika pārtraukumos – konkursi skatītājiem. Vienlaikus nu jau vairākus gadus būtiska “Krastu mača” daļa ir arī labdarība – pērn tika vākti līdzekļi Ukrainas tautas atbalstam, iepriekš – peldēt prasmes apmācībai bērniem, ņemot vērā Latvijas traģisko statistiku uz ūdeņiem.

Pēc trīspadsmit “Krastu mača sezonām” rezultāts ir 8:5 par labu Daugavas labajam krastam.

“Krastu mačs” tiek rīkots sadarbībā ar desmitkārtējo Latvijas čempionvienību “VEF Rīga” un Rīgas brīvostas pārvaldi, pasākumu atbalsta Rīgas dome.

XIV Diennakts basketbola turnīra “Krastu mačs” reklāmas video lūdzu skatīt 

Informāciju sagatavoja: Laila Spaliņa, Diennakts basketbola turnīra “Krastu mačs” organizatoru pārstāve, e-pasts: laila@vefriga.com.

Attēlā 2022. gada Krasta mačs laukumā pie Kongresu nama. Fotogrāfs Renārs Koris