Ķīpsalas peldbaseinā norisināsies bērnu un jauniešu sacensības peldēšanā

Ķīpsalas peldbaseinā norisināsies bērnu un jauniešu sacensības peldēšanā

9. un 10. jūnijā Ķīpsalas peldbaseinā norisināsies atklātās bērnu un jauniešu sacensības peldēšanā, kurās savu dalību ir pieteikuši teju 300 jauno peldētāju ne vien no Rīgas, bet arī visas Latvijas.

Pieteikto komandu vidū ir gan Rīgas profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde RBJSS “Rīdzene” un lielākie Rīgas klubi, gan arī sporta skolas un klubi no Ādažiem, Daugavpils, Jelgavas, Jūrmalas, Ķekavas, Ogres, Siguldas, Salaspils, Rēzeknes un Augšdaugavas novada.

Divu dienu garajā sacensību programmā ir iekļautas desmit individuālās disciplīnas, kurās sportisti startēs četrās vecuma grupās. Jaunākie sacensību dalībnieki būs vien 8-9 gadus veci sportisti, savukārt vecākajā grupā startēs 2009.-2006. gadā dzimušie peldētāji.

Kuplākais dalībnieku skaits ir pieteikts 50m un 100m brīvā stila peldējumos, tomēr jaunajiem peldētājiem būs iespēja pārbaudīt savas spējas arī 200m garās brīvā stila un kompleksā peldējuma disciplīnās.

Sacensību sākums abās dienās ir pl. 11.15 un ikviens interesents tiek aicināts ierasties klātienē, lai atbalstītu jaunos peldētājus.

Nolikums

Sacensības tiek rīkotas ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu un visām Rīgā reģistrētām sporta organizācijām tiek piemērota 25% atlaide no noteiktās dalības maksas. 

Sacensību dalībnieku saraksti, laika grafiks un rezultāti pieejami Swimrankings.net datubāzē