Kērlinga turnīrā Riga Open uzvar Rīgas sportisti

Kērlinga turnīrā Riga Open uzvar Rīgas sportisti

Par 13. starptautiskā kērlinga turnīra "Riga Open" uzvarētājiem kļuva Latvijas vīriešu izlase, kuru šosezon veido Kērlinga kluba "Rīga" spēlētāji. Viņi finālā ar 8:5 pārspēja Igaunijas jaukto izlasi, izcīnot uzvaras visās piecās aizvadītajās spēlēs.

Sacensībās, kas norisinājās no 2023. gada 8. līdz 10. septembrim Kērlinga hallē Rīgā, šogad piedalīsies astoņas komandas – pa divām komandām no Igaunijas un Ukrainas, kā arī četras Latvijas komandas. Komandas tika sadalītas divās apakšgrupās, kurās aizvadīja viena apļa spēles, divām labākajām komandām no katras grupas turpinot cīņas pusfinālā.

Spēcīgāko četriniekā iekļuva Igaunijas jauktā izlase un trīs Latvijas komandas – Latvijas vīriešu izlase, sieviešu izlase un jauktā izlase. Latvijas sieviešu izlase pusfinālā piekāpās Igaunijas komandai ar 3:6, bet Latvijas vīriešu izlase spēles otrajā pusē spēja salauzt jauktās izlases pretestību un izcīnīt uzvaru 7:3.

Spēlē par 3. vietu tikai ekstra endā Latvijas jauktā izlase ar 6:5 pārspēja sieviešu izlasi. Savukārt finālā Latvijas vīriešu izlase jau spēles pirmajā pusē ieguva trīs punktu pārsvaru, ko noturēja līdz spēles beigām. Mārtiņa Trukšāna vadītajai komandai šis bija pirmais panākums šajās sacensībās.

Finālu un vienu no pusfināliem ierakstā ir iespējams noskatīties Latvijas Kērlinga asociācijas YouTube kanālā, bet visu spēļu rezultāti ir pieejami mājaslapā  www.curling.lv.

Sacensības tika aizvadītas ar Rīgas domes finansiālu atbalstu.

Plašāka informācija: www.curling.lv
www.facebook.com/latviancurling/

Foto: Turnīra uzvarētāji - komanda LAT/Trukšāns.
Foto autors  - Linda Mangale. Informāciju sagatavoja: Artis Zentelis, artis@curling.lv