Jaunie talanti izceļas Tekvon-do sacensībās "Baltijas Tīģerēna kauss 2024"

Jaunie talanti izceļas Tekvon-do sacensībās "Baltijas Tīģerēna kauss 2024"

2024. gada 6. aprīlī Rīgas sporta manēžā norisinājās tradicionālās Latvijas pavasara sacensības Bērnu un jauniešu Tekvon-do spēles “Baltic Tiger Cub 2024”.

Spēles Rīgā notiek jau 12. reizi, un tās organizē Latvijas Taekwon-do federācija Vjačeslava Semenkova vadībā. Šoreiz skatītājus ar savu dalību priecēja 13 klubu sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas un Latvijas. Startējošo sportistu vidū bija arī mūsu valstī rezidējošie sportisti no Ukrainas. Piecos sporta laukumos tikās pārstāvji no Viļņas, Tallinas, Pērnavas, Zviedrijas Upsalas un Latvijas pilsētām Madonas, Līvāniem, Jēkabpils, Ogres un Rīgas.

Rīga tradicionāli bija pārstāvēta kuplā skaitā. Un tā nav nejaušība, ka zem tās karoga startēja liela Latvijas Centrālās Tekvon-do skolas (LTCS) sportistu komanda, treneri Šarmena Lukaševiča, Poļina Medvedeva un Vjačeslavs Semenkovs. Apvienotajā komandā Rīgas Lauvas laukumā devās brāļu Sergeja un Artura Saulīšu klubi “Tejang” un “Chin-Gu”. Rīgu pārstāvēja arī klubi “Viktorija-T” un “AlexClub”. Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departaments jau daudzus gadus ir atbalstījis šo sacensību rīkošanu. Baltijas Tīīģerēna kausa norise jau ir kļuvusi par labu tradīciju Baltijas valstu sportistiem.

Un jāatzīmē, ka arī viesi no Igaunijas šoreiz sacensības pārstāvēja kuplā skaitā. Igaunijas delegācijas sastāvā bija četri klubi, un viņu cīņas pretestība bija ļoti spēcīga. Jaunie Tekvon-do cīnītāji cīnījās emocionāli, pašaizliedzīgi un ar pilnu atdevi.

Sacensību programmas 4 disciplīnās pavisam startēja 397 sportisti, kuri savā starpā cīnījās par 100 medaļu komplektiem, četrās vecuma grupās 5-7 gadi, 8-10 gadi, 11-13 gadi un 14-17 gadi.

Sacensības notika 5 starta vietās. Trījos laukumos jaunie sportisti demonstrēja savu Tekvon-do tehniku ​kompleksajos vingrinājumos (korejiešu nosaukums “Tul”). Pēc tam uzsāka Tekvon-do cīņas pēc Starptautiskās Tekvon-Do federācijas noteikumiem. Ceturtajā platformā ar speciālu elektronisko aprīkojumu “RealStrike” sportisti sacentās savu sitienu spēkos, bet piektajā laukumā notika komandu stafetes. Pēdējais sacensību veids ir unikāls un notiek tikai mūsu Baltijas Tīģerēna spēlēs. Tas bērnos raisa priecīgu emociju vētru, un šoreiz, pateicoties mūsu partneriem no Piepusamie.lv, mums bija jauna un unikāla piepūšamā trase, kurā sportisti iepriekš nebija startējuši.

Apkopojot sacensību rezultātus, atzīmējam, ka šogad līderpozīcijās nostiprinājās Igaunijas Katleri Šogen kluba sportisti, komandu kopvērtējumā apsteidzot pārējos ar lielu pārsvaru, iegūstot 186 punktus. Medaļu attiecība ir 16 zelta 12 sudraba 6 bronzas.  Pērnavas komanda ir otrajā vietā ar 124 punktiem un medaļu attiecību 12 – 3 - 7. Rīgas komanda no LTCS ar 109 punktiem un 8 – 9 - 10 medaļām šoreiz palika tikai trešajā vietā.

Sacensību orgkomiteja Latvijas Tekvon-do federācijas prezidenta Vjačeslava Semenkova vadībā pateicas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam par atbalstu un līdzfinansējumu šīm sacensībām. Kā arī pateicamies mūsu sponsoru partneriem no „Torņu ielas saldumi”,” Tampers” un A/S „Balticom” par ilggadējo sadarbību un palīdzību sacensību organizēšanā.

Galerijas