Jaunatnes olimpiskajā festivālā Aškinezere kārtslēkšanā 8., Kudlis un Vanadziņa 1500m 11. vietā

Jaunatnes olimpiskajā festivālā Aškinezere kārtslēkšanā 8., Kudlis un Vanadziņa 1500m 11. vietā

Pagājušajā nedēļā Slovēnijas pilsētā Mariborā notikušajā Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā (EJOF) kārtslēkšanā SS “Arkādija” pārstāve Sima Aškinezere ieguva 8. vietu, bet divi citi arkādieši Kristers Kudlis un Sibilla Vanadziņa 1500m finišēja 11. vietā.

EJOF trešajā sacensību dienā vieglatlētikā finālos startēja divi jaunie Latvijas sportisti, abi rīdzinieki no SS “Arkādija” – Sima Aškinezere un Kristers Kudlis, kuri pirmdien priekšsacīkstēs bija kvalificējušies izšķirošajai kārtai. Abi arkādieši EJOF bija piedalījušies arī pērn, Simai iegūstot 11. vietu, bet Kristeram ieņemot 10. vietu. Līdz ar to viņi mērķēja šogad ieņemt augstāku vietu. Tas izdevās Aškinezerei, bet Kudlis ierindojās gandrīz tādā pašā vietā. Taču arī fināla sasniegšana otro gadu pēc kārtas jau ir panākums abiem rīdziniekiem.

Meitenēm finālā startēja 12 dalībnieces. Latvijas un Baltijas čempionāta uzvarētāja Sima Aškinezere, kura bērnu grupās uzrādīja labus rezultātus kalnu slēpošanā, pārlēca 3,80m, kas deva astoto vietu, apsteidzot slovākieti, beļģieti, šveicieti un Izraēlas pārstāvi. Līdz sešiniekam 17 gadus veco arkādieti šķīra 5cm, bet līdz medaļai pietrūka 10cm. Taču Aškinezerei, kura pērn bija 11. vietā, izdevās savu rezultātu uzlabot par trim vietām.

Starp citu, ar 3,90m čehiete Apolena Švabikova izcīnīja sudrabu, bet vēl citas trīs kārtslēcējas ar šādu augstumu un vienādu mēģinājumu skaitu tika pie bronzas. Pirms divām nedēļām Baltijas čempionātā Sima sasniedza savu personīgo rekordu, kas arī ir 3,90m, kas ļautu pretendēt uz godalgotu vietu. Uzvaru svinēja austriete Magdalēna Rautere,, kura vienīgā pārvarēja 4m augstumā novietoto latiņu.

Puišiem 1500m finālā pirmajā aplī priekšplānā izvirzījās Baltijas un Latvijas čempions Kristers Kudlis (augšējā attēlā), kurš pirmdien bija uzvarējis pirmajā no diviem priekškrējieniem un kopumā ar astoto laiku kvalificējies finālam. Taču otrajā aplī tempu sāka kurināt beļģis un vēl daži konkurenti, līdz ar to Kristers pamazām noslīdēja uz vidu, bet pēc tam uz beigu daļu 15 finālistu grupiņā. Pēdējā apļa vidū bija skaidrs, ka Kudlim neizdosies pacīnīties par sešinieku un arī ne par desmitnieku. Desmito reizi karjerā noskrienot 1500m ātrāk par 4 minūtēm (3:58,97), Kristers  finišēja 12. vietā, pirms pašas finiša līnijas ar spurtu apsteidzot serbu. Vēlāk priekšā esošo īru diskvalificēja, līdz ar to SS “Arkādija” pārstāvim sanāca 11. vieta, kas ir gandrīz pagājušā gada atkārtojums, kad Kristers ieņēma 10. vietu. Kudlis bija labākais no Baltijas valstīm.

Sestdien EJOF finālā 1500m skrēja rīdziniece Sibilla Vanadziņa. Latvijas un Baltijas jauniešu čempione šajā distancē uzrādīja karjeras trešo labāko rezultātu 4:36,40, tikai par sekundi atpaliekot no sava rekorda. Vanadziņa ieņēma to pašu vietu, ko dažas dienas iepriekš šajā pašā distancē viņas kluba biedrs Kudlis – 11. vietu, par sešām sekundēm apsteidzot labāko igaunieti un arī esot labākajai no baltietēm. Par uzvarētāju kļuva šveiciete Andrina Kerbere (4:17,52).


Vanadziņi