Izsludināta pieteikšanās Latvijas Skolu orientēšanās kausam 2024

Latvijas Skolu orientēšanās kauss ik gadu aprīlī pulcē vairākus simtus dalībnieku no dažādām Latvijas skolām, lai kopīgi sacenstos un noskaidrotu labāko skolas komandu, Latvijas Skolu kausa ieguvēju. Jau janvārī tika izsludināta pieteikšanās 2024. gada Skolu orientēšanās kausam, kas 25. aprīlī norisināsies Ogres tehnikumā.

Pasākuma mērķis ir ne tikai iepazīstināt skolniekus ar orientēšanās sporta veidu, bet arī veicināt orientēšanās sporta attīstību Latvijas Vispārizglītojošās mācību iestādēs, noskaidrot labāko skolas komandu – Latvijas Skolu orientēšanās kausa ieguvēju, iesaistīt skolu jaunatni orientēšanās sporta apguvē, uzlabot skolas vecuma bērnu, jauniešu veselību, veicinot viņu iesaistīšanos sporta aktivitātēs un veselīgā brīvā laika pavadīšanā, kā arī veicināt orientēšanās sporta popularitāti.

Dalībniekiem būs iespēja ne tikai tikt pie dažādām individuālām balvām no pasākuma sponsoriem, bet arī kopīgi pretendēt uz labākās skolas titulu ar galveno balvu - orientēšanās dienas pasākumu brīvi izvēlētā laikā. Apbalvos arī daudzskaitlīgāko skolu jeb skolu ar vislielāko dalībnieku skaitu orientēšanās kausā, kā arī skolu kopvērtējuma 1.-3. vietas ieguvēji saņems kausus un sponsoru balvas.

Sacensībās mācību iestādi pārstāv tie audzēkņi, kuri tajā mācās 2023./2024. mācību gadā dažādās vecumu grupās. Dalībniekiem būs iespēja ne tikai pierādīt savas spējas orientēšanās sportā, bet arī saliedēties ar saviem vienaudžiem un klases kolektīvu, kā arī iepazīt dažādu interesantu profesiju pārstāvjus un viņu ikdienu. Pasākumā piedalīsies tādu profesiju pārstāvji kā ugunsdzēsēji, policisti un militārās nozares speciālisti, tai skaitā Jaunsardze un Zemessardzes brigāde.

Skolu orientēšanās kauss šogad norisināsies Ogres tehnikumā (Aizupes, Tīnūžu pagasts, Ogres novads), kur laika posmā 10.30–12.30 būs iespējams reģistrēties sacensībām, 11.00–13.30 norisināsies kvalifikācijas skrējiens, 14.00 pusfināls, 15.00 fināls un jau 16.30 apbalvošana. Dalību sacensībās varēja pieteikt skola, reģistrējoties līdz 2024. gada 19. aprīļa 23.59 tiešsaistē, skolu kausa mājaslapā: http://skolukauss.lof.lv/pieteikumi/.

Latvijas Skolu orientēšanās kausa izcīņu sacensības skolu komandām organizē Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar atbalstītājiem Ogres tehnikumu, Rīgas mežiem, Maxima, Dobeles dzirnavnieku, OS Veikalu, Jāņa sēta, Mintprint, Latvijas Zaļo punktu, Rekrutēšanas un atlases centru, Valsts ugundzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policiju, Robežsardzi, Jaunsardzes centru un Latvijas Valsts mežiem. Sacensību galvenais tiesnesis – Matīss Ratnieks (e-pasts: info@olatvija.lv, t. 20252282).

Trīs meitenes pēta kartes, lai sekmīgi atrastu kontrolpunktus