Grieķijā noslēdzies Pasaules jaunatnes čempionāts ILCA 4 jahtu klasē

Grieķijā noslēdzies Pasaules jaunatnes čempionāts ILCA 4 jahtu klasē

Laika posmā no 22. līdz 30. jūlijam Grieķijā, Valos, norisinājās Pasaules jaunatnes čempionāts ILCA 4 klasē. Kopumā piedalījās 150 meitenes no 41 valsts un 287 puiši no 47 valstīm. Latviju pārstāvēja divi sportisti: Karlīna Vaivode un Jūlijs Kaugars.

Pirmās sacensību dienas norisinājās kvalifikācijas bracieni, pēc kuriem sportisti tika sarindoti grupās. Karlīna pirmos divus braucienus izcīnīja 18. un 13. vietu 150 meiteņu konkurencē, bet trešajā un ceturtajā braucienā tika pieļautas pāris kļūdas, kas viņu ierindoja 65. un 46. vietā katrā no braucieniem. Neskatoties uz to, Karlīnai izdevās kvalificēties zelta grupai, kurā tiek ierindotas 75 labākās sportistes ILCA 4. klasē. 

Tālākie braucieni Karlīnai izdevās vienlīdz stabili, noturot savu pozīciju 23.-48. vietā, bet kopvērtējumā skaitot visu braucienu kopsummu, ar 311 punktiem K. Vaivode ierindojās 51. vietā 150 meiteņu konkurencē no 41 valsts. Karlīna ir apmierināta ar savu rezultātu, un stāsta, ka ir guvusi vairākas mācības: “Esam izvērtējuši manus startus un sapratuši kļūdas. Kopumā esmu priecīga par šo rezultātu, jo īpaši tik lielā konkurencē. Pie tam vairumā no dalībvalstīm ir iespēja trenēties visu gadu. Jāsaka gan, ka noteikti grūtāk bija koncentrēties startiem sprādziena dēļ, kas norisinājās vien 5 km attālumā no sacensībām."

Jūlijam šajās sacensībās sanāca atlasīties ceturtajā jeb Emerald grupā, kurā savus braucienus viņš realizēja vidēji no 3.-18. vietai, kas viņu ierindoja 6. vietā grupā un 222. vietā kopvērtējumā 287 puišu konkurencē.

Informējam, ka Čempionāta trešā sacensību diena pagāja dūmu ieskauta, ļoti vājā mainīgā vējā un nervozā atmosfērā, jo apkārt plosījās ugunsgrēki. Netālajā aviācijas bāzē sprāga munīcija un treneri pēc braucieniem piedalījās iedzīvotāju evakuācijā.

Rezultāti šeit.

 

Galerijas