‘’Gailīšu skeitborda klubs’’ noslēdzis lieliski aizvadītu sezonu

Rīgu pārstāvošā biedrība "Gailīšu skeitborda klubs" ir noslēgusi 2023. gada skeitborda sezonu. Tās ietvaros tika sarīkotas vietēja mēroga sacensības, kā arī tika noorganizētas vairākas bērnu nometnes Rīgā, kas deva iespēju savus spēkus skeitborda slalomā attīstīt arī jaunajiem censoņiem. Tāpat svinīgā pasākumā par godu 40. gadskārtai kopš pirmajām skeitborda sacensībām Latvijā, "Gailīšu skeitborda klubs" saņēma apbalvojumu par vēsturisku ieguldījumu skeitborda attīstīšanā Latvijā.

Šogad neiztika arī bez izciliem panākumiem starptautiskā arēnā. Ja pērn, kad pasaules čempionāts skeitborda slalomā notika Argentīnā, par pasaules čempioni sieviešu grupā kļuva rīdziniece Anna Monika Gailīte, tad šogad vīriešu grupā fantastiska sezona padevās viņas brālim Gustavam Gailītim. Tika uzvarēts gan Latvijas, gan Eiropas, gan visbeidzot arī pasaules čempionātā, kurā viņš izrādījās ātrākais hibrīdslaloma disciplīnā. Šogad pasaules čempionāts notika Seilemā, ASV, un kļūšanai par pasaules čempionu palīdzēja arī iekļaušana 2023. gada Rīgas sportistu izlasē, kas attiecīgi ļāva aizvadīt treniņnometnes gan pirms Eiropas, gan pasaules čempionāta.

Tāpat arī šogad starp pasaules ātrākajām skeitborda slaloma braucējām atrodams Annas dvīņumāsas Elīzas Marijas Gailītes vārds – ja pērn viņa pasaules čempionātā izcīnīja trešo vietu, tad šoreiz viņu no pjedestāla šķīra pussekunde, kā rezultātā šogad viņas rēķinā ceturtā vieta. Šogad debiju Eiropas un pasaules čempionātos piedzīvoja vēl viena rīdziniece - Dominika Adriāna Ozoliņa. Eiropas čempionātā viņa ierindojās 10. vietā un uzkrāja vērtīgu pieredzi turpmākajiem startiem.

Nākošsezon biedrības plānos ir ne tikai sekmīgi startēt lielākajās sacensībās, bet arī organizēt gan nometnes, gan sacensības, gan treniņnodarbības bērniem un jauniešiem. Iespējams kādas sacensības varētu sarīkot arī jaunatklātajā Uzvaras parkā, kur jau vēsturiski notikuši dažāda līmeņa skeitborda sarīkojumi. Runājot par nākošā gada galvenajiem startiem ārzemēs, starptautiskā skrituļsportu federācija "World Skate" jau paziņojusi, ka 2024. gadā pasaules skrituļsportu spēles notiks septembra sākumā Romā, Itālijā un to programmā norisināsies arī pasaules čempionāts skeitborda slalomā.

Biedrība "Gailīšu skeitborda klubs" un tās pārstāvji izsaka lielu pateicību Rīgas valstspilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamentam par atbalstu 2023. gada sezonā.

Informāciju sagatavoja: Biedrība "Gailīšu skeitborda klubs"