Gailīši, Konošonoks un Rullis uzvar longborda nobrauciena sacensības Madonā

Jau 12. gadu pēc kārtas viesmīlīgajā Madonas sporta un atpūtas bāzē "Smeceres Sils’’ tika aizvadītas starptautiskās longborda sacensības "Madona longboard challenge’’, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas longborda nobrauciena seriāla pirmais posms.

Uz starta stājās pašmāju longborda meistari, kā arī viesi no Lietuvas un Igaunijas. Lai gan vasarīgos laikapstākļus neplānoti pārtrauca lietus, tas būtiski neietekmēja sacensību norisi, jo nobrauciena sacensības notiek arī lietus apstākļos.

Nobrauciena disciplīnas sacensības bija pasākuma galvenā daļa un sagādāja ne vienu vien pārsteigumu.

Dāmu grupā pārliecinoša uzvara pasaules čempionei skeitborda slalomā rīdziniecei Annai Monikai Gailītei - vien pēdējā līkumā apdzenot igaunieti Helēnu Kondu. Otro vietu izcīnīja cita rīdziniece Dominika Adriāna Ozoliņa. Ceturtā vieta lietuvietei Andželikai Jankovskajai.

Masters grupā par pārsteigumu parūpējās Latvijas skeitborda leģenda Edžus Konošonoks, kurš trases pēdējos metros pamanījās apsteigt Kasparu Balamovski un izcīnīt uzvaru. Trešā vieta Arūnam Gauliam no Lietuvas, bet ceturtā citai Latvijas skeitborda leģendai, rīdziniekam Gintam Zommeram.

Junioru grupā spraigā cīņā pirmo uzvaru izrāva Ādažu pārstāvis Gustavs Rullis, kuram šī bija ilgi gaidītā pirmā uzvara Latvijas longborda nobrauciena seriālā. Otrā vieta pērnā gada junioru grupas uzvarētājam Madonā Henrijam Strazdiņam, bet trešā Akselam Hofmanim. Ceturtais Kristers Karlštreims, savukārt piektais Kristofers Dobelis.

Visbeidzot galvenajā ieskaitē, jeb kopējā Open grupas finālā tikās divi latvieši, Gustavs Gailītis un Klāvs Balamovskis, kuriem pretī stājās divi viesi no Lietuvas - Rokas Miečius un Augustas Varanauskas. Jau no starta rīdziniekam Gustavam Gailītim izdevās izvirzīties vadībā un noturēt šo pozīciju līdz pat finišam izdzīvot jau septīto uzvaru ‘’Madona longboard challenge’’ vēsturē (iepriekš arī 2012.-2014. un 2017.-2019.gadā). Aiz viņa otrais finišēja Miečius, bet trešais Varanauskas.

Tāpat notika arī ierastās skate&shoot jeb longborda biatlona sacensības.

Dāmām nepārspējama izrādījās igauniete Konda, aiz sevis atstājot Ozoliņu un Gailīti. Vīriem uzvara lietuvietim Pauliusam Raškauskam, kuram vien nedaudz piekāpās Mikus Rullis un viņa dēls Gustavs Rullis.

Visbeidzot slide jam sacensībās par meistarīgāko tika atzīts Kauņas pārstāvis Rokas Miečius.

Sacensības atbalstīja "Madara cosmetics’’, "Riposhop.lv’’, "Fans prosport’’ un "Vaira vīksne’’.

Latvijas longborda nobrauciena seriāls turpināsies 19.-20. augustā, kad slēpošanas un biatlona centrā "Cēsis’’ tiks aizvadītas gadskārtējās "Priekuļu kausa’’ sacensības.

Informāciju sagatavoja: Biedrība "Gailīšu skeitborda klubs’’.