Finālu trilleris Rīgas starpskolu sacensībās futbolā

Finālu trilleris Rīgas starpskolu sacensībās futbolā

No 13. septembra līdz 6. oktobrim Rīgā norisinājās Rīgas starpskolu sacensības futbolā, kas tika aizvadītas trīs etapos - rajonu priekšsacīkstes, rajonu fināli un Rīgas pilsētas fināli. Katra posma viena labākā komanda turpināja sacensības līdz sasniedza pilsētas finālu, kur sešu priekšpilsētu labākās komandas savā starpā tikās Rīgas 49. vidusskolas laukumā.

Piektdien, 2 9. septembrī, norisinājās kausa pilsētas fināla izloze, kur skolu futbola komandas tika sadalītas sekojošās apakšgrupās:

  • 4.-5. klases A GRUPA
    Pamatskola “Rīdze”
    Rīgas Pļavnieku pamatskola
    Rīgas Rīnūžu vidusskola
  • 6.-7. klases A GRUPA
    Rīgas 72. vidusskola
    Rīgas 49. vidusskola 
    Rīgas Rīnūžu vidusskola
  • 8.-9. klases A GRUPA
    Rīgas Doma kora skola
    Rīgas Zolitūdes ģimnāzija
    Sergeja Žoltoka pamatskola
  • 4.-5. klases B GRUPA
    Rīgas Purvciema vidusskola
    Ziepniekkalna vidusskola 
    Rīgas 34. vidusskola
  • 6.-7. klases B GRUPA
    Ziepniekkalna vidusskola
    Rīgas 96. vidusskola 
    Pamatskola “Rīdze”
  • 8.-9. klases B GRUPA
    Rīgas Rīnūžu vidusskola
    Rīgas Centra Humanitārā vidusskola
    Rīgas 49. vidusskola

4. oktobrī pilsētas finālu atklāja 4.-5. klašu skolēni, kur savu kandidatūru uz pilsētas zeltu pieteica sešas rajonu čempionvienības - Rīgas Pļavnieku pamatskola (Latgales priekšpilsētas uzvarētāji), Rīgas 34. vidusskola (Kurzemes rajona uzvarētāji), Pamatskola "Rīdze" (Centra rajona uzvarētāji), Rīgas Purvciema vidusskola (Vidzemes priekšpilsētas uzvarētāji), Ziepniekkalna vidusskola (Zemgales priekšpilsētas uzvarētāji), Rīgas Rīnūžu vidusskola (Ziemeļu rajona uzvarētāji).

A-grupā intriga par 1. vietu grupā saglabājās līdz pat pēdējai spēlei, kurā ar rezultātu 2:0 pārāki izrādījās Pļavnieku pamatskolas spēlētāji. Kopā ar Pļavniekiem pusfinālā iekļuva arī Rīgas Rīnūžu vidusskola. Savukārt, grupas kārtu neizdevās pārvarēt Pamatskolai “Rīdze”.

Arī B-grupā pēc pirmajām 2.spēlēm bija skaidrs, ka cīņa neturpināsies 34.vidusskolai, kas piedzīvoja zaudējumus pret abām grupas līderēm. Noslēdzošajā apakšgrupas spēlē Ziepniekkalna vidusskola spēja pakutināt nervus (2:4) grupas līderei Purvciema vidusskolai, bet neliedzot futbolistiem no Purvciema ierindoties grupas augšgalā.

Kausa pirmajā pusfinālā A-grupas pirmā vieta (Pļavnieku pamatskola) tikās ar B-grupas otro vietu (Ziepniekkalna vidusskola). Šajā spēlē pamatskolas skolēni neatrada argumentus uzvarai, nekādu izredžu nedodot sāncenšiem Ziepniekkalna vidusskola spēli noslēdzot ar graujošu uzvaru (5:1). Otrajā pusfinālā A-grupas otrā vieta (Rīnūžu vidusskola) devās laukumā pret B-grupas pirmās vietas ieguvējiem (Purvciema vidusskola). Otrajā pusfinālā arī pārāka izrādijās B grupas komanda, kas nozīmēja, ka finālā un spēlē par 3.vietu mūs sagaidīja grupu spēļu atkārtojums.

B grupas spēles atkārtojumā arī šoreiz pārāki izrādijās Purvciema vidusskolas zēni (2:0). Savukārt, spēlē par 3. vietu pārāki par Pļavnieku pamatskolai neizdevās vēlreiz uzveikt Rīnūžu vidusskolu, kas spēlē ar daudz asumiem un asrkanajām kartītēm ieguva 3.vietu (2:0).

“Rīgas starpskolu sacensības futbolā” 4.-5. klases, Rīgas fināls:

  • 1. vieta: Rīgas Purvciema vidusskola
  • 2. vieta: Ziepniekkalna vidusskola
  • 3. vieta: Rīgas Rīnūžu vidusskola
  • 4. vieta: Rīgas Pļavnieku pamatskola
  • 5. vieta: Pamatskola “Rīdze” un 34.vidusskola.

5. oktobrī Pilsētas finālu aizvādija 6.-7. klašu grupa, kurā piedalījās Rīgas 96.vidusskola (Kurzemes rajons), 49.vidusskola (Vidzemes priekšpilsēta), Rīnūžu vidusskola (Ziemeļu rajons), Pamatskola “Rīdze” (Centra rajons), 72.vidusskola (Latgales priekšpilsēta), Ziepniekkalna vidusskola (Zemgales priekšpilsēta).

A grupā bez grūtībām 1.vietu ieguva mājnieki 49.vidusskola, savukārt cīņā par iekļūšanu pusfinālā ar vieniem ātriem vārtiem uzvarai pietika Rīnūžu vidusskolai, aiz borta atstājot Rīgas 72.vidusskolu (1:0).

Arī B grupā bez lielām pūlēm 1.vietu ieguva 96.vidusskola, bet cīņa par 2.vietu bija vēl saspringtāka par A grupas spēli! Bezvārtu neizšķirts spēlē starp Pamatskolu “Rīdze” un Ziepniekkalna vidusskolu pusfinālā ieveda Ziepniekkalnu, spēles beigās krietnu ofensīvu izrādija “Rīdze”, jo pirms spēles bija zināms, ka neizšķirta gadījumā no grupas izies Ziepniekkalnieši.

Pusfināli - 49.vidusskola pārliecinoši pārspēja Ziepniekkalnu iekļūstot finālā, bet otrā pusfinālā piedzīvojām pirmo pēcspēles sitienu sēriju, kur pateicoties vārtsarga realizētai “pendelei” uzvaru izcīnija 96. vidusskola (1:1 (2:3))

Finālā ilgu laiku vadībā atradās 96.vidusskola, tomēr vienā no pēdējiem uzbrukumiem rezultātu izlīdzināja 49.vidusskola. Atkal mūs sagaidīja pēcspēles sitieni, kur šoreiz pārāki izrādījās 49.vidusskolas spēlētāji (1:1 (1:2)), spēle par 3.vietu bezvārtu neizšķirts un pēcspēles sitienos pārāki bija Ziepniekkalna vidusskolas pārstāvji

“Rīgas starpskolu sacensības futbolā” 6.-7. klases, Rīgas fināls:

  • 1. vieta: Rīgas 49. vidusskola
  • 2. vieta: Rīgas 96. vidusskola
  • 3. vieta: Ziepniekkalna vidusskola
  • 4. vieta: Rīgas Rīnūžu vidusskola
  • 5. vieta: Pamatskola “Rīdze” un Rīgas 72.vidusskola.

6. oktobrī aizvadījām pēdējos finālus, uz starta līnijas šoreiz 8.- 9. klases! Rīgas Rīnūžu vidusskola (Ziemeļu rajons), Rīgas Zolitūdes ģimnāzija (Zemgales priekšpilsēta), Rīgas Doma kora skola (Kurzemes rajons), Rīgas 49.vidusskola (Vidzemes priekšpilsēta), Rīgas Centra Humanitārā vidusskola (Centra rajons) un Rīgas S.Žoltoka pamatskola (Latgales priekšpilsēta)

A grupā ar divām uzvarām 1. vietu izcīnija Zolitūdes ģimnāzija, savukārt spēlē par 2.vietu ar rezultātu 3:0 uzvaru izcīnija S.Žoltoka pamatskolas puiši, kas nozīmēja, ka šogad turnīrs noslēdzies ir RDKS.

B grupas pirmajā spēlē, šī gada pārliecinošāko uzvaru izcīnija Rīgas 49. vidusskola, kas ar rezultātu 11:0 pārspēja Rīnūžu vidusskolu, kas arī pirmajā spēlē piedzīvoja zaudējumu, līdz ar to turnīrs Rīnūžiem bija noslēdzies. Spēlē par 1. vietu 49. vidusskola ātri guva divus vārtus un stabili novadīja spēli līdz galam (2:0).

Pusfinālā dominēt turpināja 49.vidusskola izcīnot stabilu 4:0 uzvaru pret S.Žoltoka pamatskolu, savukārt daudz sīvāka spēle starp Zolitūdi un RCHV, neskatoties uz RCHV spiedienu visas spēles garumā rezultāts rādija pretējo 3:1 uzvara Zolitūdei!

Līdz ar to klāt bija pēdējas divas šī gada Rīgas starpskolu sacensību futbolā spēles! Finālā pēc neveiksmīgas pretinieku vārtsarga darbības ātri rezultātu atklāja Zolitūdes ģimnāzija, pēc kā sekoja pamatīga ofensīva no 49.vidusskolas, kura tikai otrā puslaika vidū rezultējās ar vārtu guvuma, pēc izcilas piespēles soda laukumā ierāvās 49.vidusskolas uzbrucējs, kuru neatļauti kavēja Zolitūdes aizsargs, bet no soda sitiena punkta 49. vidusskola atklāja arī savu rezultātu. Pēdējās 3 minūtes Zolitūde aizvadīja mazākumā, taču spēja noturēt neizšķirtu un pēcspēles sitienos iegūt uzvaru!

Arī spēle par 3.vietu noslēdzās ar rezultātu 1:1 un otro dienu pēc kārtas abās medaļu spēlēs nepietika ar 20 minūtēm, lai noskaidrotu uzvarētāju. Nekļūdīgi bija S.Žoltoka pamatskolas spēlētāji, kas pēc spēles sitienos ar 3:2 pārspēja RCHV puišus!

“Rīgas starpskolu sacensības futbolā” 8.-9. klases, Rīgas fināls:

  • 1. vieta: Rīgas Zolitūdes ģimnāzija
  • 2. vieta: Rīgas 49.vidusskola
  • 3. vieta: Rīgas S.Žoltoka pamatskola
  • 4. vieta: Rīgas Centra Humanitāra vidusskola
  • 5. vieta: Rīgas Doma kora skola un Rīgas Rīnūžu vidusskola. 

Fotogalerijas no turnīriem skaties šeit.