“Evelo team” braucējs Vosekalns uzvar pēdējā posmā LVM MTB maratonā Zaķumuižā

“Evelo team” braucējs Vosekalns uzvar pēdējā posmā LVM MTB maratonā Zaķumuižā

Latvijas valsts mežu (LVM) kalnu divriteņu jeb MTB maratona sezonas noslēdzošajā posmā, kas norisinājās Ropažu novada Zaķumuižā, garākajā “Toyota Gravel” distancē uzvaru vīriešu konkurencē spraigā finiša sprintā izcīnīja rīdzinieks Andris Vosekalns no Rīgas “Evelo team”, bet viņa komandas biedrs Nauris Inovskis finiša spurtā ieguva 8.vietu.

Pēc panākuma nedēļu iepriekš Tartu MTB maratonā, kur “Evelo team” līderis Andris Vosekalns ar 7.vietu spēcīgā konkurencē bija vienīgais latvietis desmitniekā, 2014.gada Latvijas čempions grupas braucienā turpināja rādīt labo sportisko formu arī LVM MTB sezonas noslēdzošajā posmā, tiekot pie kārtējā panākuma šajā sezonā.

Garākā bija “Toyota Gravel” 55km distance, kur sacentās pāri par sešdesmit dalībniekiem – 60 vīrieši un sešas dāmas. Distances laikā riteņbraucēji brauca pa grants, meža un nedaudz arī asfalta ceļiem. Sacensību laikā izveidojās līderu kvartets ar šī gada vicečempionu kritērija braucienā Andri Vosekalnu, septembra vidū pasaules čempionātā MTB maratonā startējušo Māri Bogdanoviču (Giant&Liv team Latvia), Robertu Draugu (VeloExpress Scott) un kopvērtējuma līderi Uldi Ālīti (DTG-MySport).

Pašās beigās nelielu divvadību ieguva rīdzinieks Vosekalns un Bogdanovičs, līdz ar to uzvarētāja liktenis noskaidrojās starp abiem 2021. gada Latvijas čempionāta bronzas medaļniekiem šosejas riteņbraukšanā. Finiša spurtā, nodemonstrējot finišēta prasmes, nedaudz ātrāks bija 2021. gada bronzas medaļas ieguvējs individuālajā braucienā no “Evelo team” Andris Vosekalns, pievienojot vēl vienu pirmo vietu uzvarām Gravel race sacensībās Latvijā un Lietuvā. Līdz ar to 2021. gada 3. vietas vietas ieguvējam grupas braucienā Mārim Bogdanovičam otrā vieta. Tikmēr tik līdzīgā finiša spurtā par trešo vietu Uldis Ālītis nedaudz apsteidza Robertu Draugu, kuri abi uzvarētājam piekāpās 16 sekundes.

Četru braucēju grupiņa, kas no vadošajiem atpalika nedaudz vairāk par divām minūtēm un cīnījās par astotnieku, ātrākais finiša sprintā bija rīdzinieks Nauris Inovskis (Evelo team), tiekot pie 8. vietas un esot labākajam M50 grupā. Komandas biedrs Andris Bodnieks finišēja 17. vietā, esot piektajam M50 grupā, bet Riteņbraukšanas federācijas prezidentam Sandim Āķim, kurš ir “Evelo team” sastāvā, sanāca finišēt grupiņā, kas cīnījās par četrdesmitnieku, ieņemot 42. vietu.

Sievietēm pārliecinoši uzvarēja šī gada Latvijas vicečempione individuālajā braucienā un bronzas medaļas ieguvēja grupas braucienā šosejā – rīdziniece Lija Laizāne no spāņu komandas “Eneicat Global”, apsteidzot tuvākās sekotājas par trim ar pusi minūtēm. Tikmēr cīņa par otro vietu gan bija ļoti līdzīga, daudzkārtējai valsts čempionei MTB maratonā un XCO krosā no “ZZK” komandas Katrīnai Jaunslavietei-Kipurei par astoņām sekundēm apsteidzot šī gada jūlija Gravel race uzvarētāju Renāti Radionovu (Ādaži velo).