Eiropas čempionātā sēdvolejbolā Latvijas komanda izcīnīja vēsturisko 6. vietu

Eiropas čempionātā sēdvolejbolā Latvijas komanda izcīnīja vēsturisko 6. vietu

No 9. līdz 15. oktobrim Itālijas pilsētā Caorle tika aizvadīts Eiropas čempionāts sēdvolejbolā, augstākajā divīzijā. Eiropas 12 spēcīgākās komandas cīnījās par čempionu titulu un ceļazīmi uz 2024. gada Parīzes paralimpiskajām spēlēm.

Sākuma stadijā komandas tika sadalītas divās grupās pa 6 komandām katrā grupā, kur komandas katra ar katru spēlēja savā starpā. Ceturtdaļfinālā iekļuva četras spēcīgākās, bet komandas, kas grupā ieņēma 5. un 6. vietu, cīnījās par 9.-12. vietu.

Uzvarot trīs spēles pret komandām: Serbija ar 3-2, Turcija ar 3-0 un Ungārija ar 3-2, Latvijas izlase B grupā ieņēma 3.vietu un iekļuva ceturtdaļfinālā. Par iekļūšanu pusfinālā Latvija zaudēja Polijai un turpināja cīnīties par 5.-8.vietu. Mazajā pusfinālā mūsu komanda ar 3:0 pieveica turnīra saimniekus - Itālijas valstsvienību. Cīņā par 5. vietu, grūtā un smagā cīņā piekāpāmies spēcīgajai Horvātijas komandai un ierindojāmies ļoti augstajā 6. vietā

Pēc lieliski aizvadīta čempionāta mūsu izlases puiši atzina: ”Ar turnīru un sasniegto rezultātu esam ļoti apmierināti. Sestā vieta Eiropas čempionātā ir vēsturiski augstākais sasniegums Latvijas vīriešu sēdvolejbola komandai. Uz katru spēli gājām kā uz pēdējo, cīnījāmies par katru punktu. Spēles turnīra laikā, parādīja, ka varam spēlēt ar jebkuru no komandām un mums ir izveidojies ļoti labs sastāvs. Ļoti liels pienesums pie sasniegtā rezultāta ir spēlējošajam trenerim Vjačeslavam Grimailovam.”

Gala rezultāts:
1.vieta - Bosnija un Hercegovina
2. vieta - Vācija
3. vieta - Ukraina
4. vieta - Polija
5. vieta - Horvātija
6. vieta - Latvija
7. vieta - Serbija
8. vieta - Itālija
9. vieta - Ungārija
10. vieta - Turcija
11. vieta - Lietuva
12. vieta – Slovēnija

Paldies par atbalstu: Latvijas Paralimpiskai komitejai, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, Ropažu novada pašvaldībai, Latvijas Sporta federāciju padomei, Izglītības un zinātnes ministrijai.