Eiropas čempionātā jauniešiem Latvijas kikbokseriem vairākas medaļas

Eiropas čempionātā jauniešiem Latvijas kikbokseriem vairākas medaļas

Latvijas Kikboksinga federācijas bērnu, kadetu un junioru izlase pilnā sastāvā bija devusies uz Turcijas galvaspilsētu Stambulu, kur no 25. augusta līdz 3. septembrim norisinājās “WAKO European Kickboxing Championship for children, cadets and juniors 2023”. 

WAKO ir vislielākā starptautiskās Olimpiskās komitejas atzītā organizācija kikboksā. Sacensības pulcēja 2015 dalībniekus no 38 valstīm, cīņas notika uz sešiem tatami un četriem ringiem, iekļaujot “Full contact”, “Low kick”, pēc “K-1” noteikumiem, “Point fighting”,  “Kick light”, “Light contact” un “Forms” disciplīnas. Mūsu izlase izcīnīja divas zelta, divas sudraba un trīs bronzas medaļas šajās sacensībās. 

Sergejs Tarasovs svara kategorijā - 69kg “Ballistic Boxing Club”, treneris Aleksandrs Maslovs. Pirmajā sacensību dienā Sergejs “Point fighting” disciplīnā piekāpās sportistam no Vācijas. Otrajā dienā “Kick Light” disciplīnā izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Trešajā dienā “Light contact” disciplīnā uzvarēja pretinieku no Spānijas. Ceturtajā dienā “Light contact” cīņu pret Turcijas sportistu pārliecinoši uzvar un “Kick Light” cīņā uzvar sportistu no Spānijas. Piektajā sacensību dienā “Kick Light” cīņā satikās ar Lielbritānijas  ārstāvi, kuram piekāpās pēc punktiem izcīnot 3.vietu. “Light contact” cīņa bija pret sportistu no  Bulgārijas, kur nedaudz pietrūka līdz uzvarai, rezultātā tika izcīnīta 3.vietu. 

Daniils Tišins svara kategorijā - 57kg “Ballistic Boxing Club”, treneris Aleksandrs Maslovs. Pirmajā sacensību dienā “Kick Light” disciplīnā zaudēja Turcijas sportistam, taču “Point fighting” disciplīnā izcīnīja  uzvaru. Trešajā dienā “Light contact” disciplīnā izcīna uzvaru pret Polijas sportistu, bet zaudē “Point fighting” cīņu pārstāvim no Bulgārijas. Ceturtajā dienā “Light contact” cīņā piekāpās Vācijas pārstāvim.

Timurs Strelēvics svara kategorijā - 42kg “Ballistic Boxing Club”, treneris Aleksandrs Maslovs. Pirmajā dienā “Light contact” disciplīnā piekāpās pēc punktiem Bulgārijas pārstāvim. Otrajā dienā “Point fighting” cīņā uzvarēja sportistu no Bulgārijas. Trešajā dienā “Kick light” cīņā pret Turcijas pārstāvi izcīnīja uzvaru, bet zaudēja Īrijas sportistam “Point fighting”. Ceturtajā dienā “Kick light” cīņā uzvar sportistu no Spānijas. Piektajā dienā “Kick light” cīņā izcīnīja uzvaru pret Ungārijas sportistu ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu. Fināla cīņa notika pret sportistu no Grieķijas un Timuram nedaudz pietrūka līdz uzvarai, tāpēc rezultāta tika izcīnīta sudraba medaļa. 

Sergejs Jermolajevs svara kategorijā - 47kg “Ballistic Boxing Club”, treneris Aleksandrs Maslovs. Pirmajā dienā “Kick Light” disciplīnā uzvar sportistu no Maķedonijas. Otrajā dienā “Light contact” un “Point fighting” cīņas pēc tiesnešu lēmuma zaudēja. Trešajā dienā “Kick Light” cīņā pēc punktiem piekāpās Bulgārijas pārstāvim. 

Laura Jakovļeva svara kategorijā - 60kg “Kikboksa un Boksa skola Rīga”, trenere Linda Ābele. Pirmajā  cīņā “Full contact” cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu izcīnīja uzvaru pār Polijas sportisti un iekļuva finālā. Arī finālā mūsu sportiste kāpa ringā pret Polijas pārstāvi, kur sīvā cīņā izcīnīja uzvaru, iegūstot  zelta medaļu. 

Marats Jankovskis svara kategorijā - 57kg “Galeev Team”, treneris Timurs Gaļejevs. Pirmajā cīņā pēc  K-1 noteikumiem izcīnīja pārliecinošu uzvaru pret Turcijas pārstāvi. Finālā Marats tikās arī ar sportistu no Turcijas, kur pārliecinoši izcīnīja uzvaru un zelta medaļu. 

Leons Likovs svara kategorijā - 37kg “Favorīts”, treneris Igors Likovs. Pirmajā dienā “Light Contact” cīņā izcīnīja uzvaru. Diemžēl “Kick Light” un nākamo” Light contact” cīņu pēc punktiem zaudēja.

Dans Kristiāns Likovs svara kategorijā - 60kg “Favorīts”, treneris Igors Likovs. Pēc K-1 noteikumiem  piekāpās Polijas pārstāvim, izcīnot 3.vietu. 

Olga Šeike svara kategorijā - 52kg “Muay Thai Academy”, treneris Sauļus Šeikis. Piedalījās pēc K-1  noteikumiem, fināla tiekoties ar sportisti no Turcijas nācās piekāpties pēc punktiem, iegūstot sudraba medaļu. 

Aleksejs Tarando svara kategorijā +81kg “Muay Thai Academy”, treneris Sauļus Šeikis. Aizvadīja cīņu pēc K-1 noteikumiem ar sportistu no Polijas, kur pēc punktiem piekāpās.

Komandu pavadīja “Ballistic Boxing Club treneris” un LKF valdes loceklis Aleksandrs Maslovs, Sporta  klubs “Favorīts” treneris un LKF viceprezidents Igors Likovs, Galeev team treneris Timurs Gaļejevs un LKF prezidente Darja Strutinska. “Vēlos izteikt pateicīgu katram komandas dalībniekam par ieguldījumu mūsu kopējā uzvarā, par cīņas  garu, par tieksmi sasniegt mērķi, par atbalstu, par skatāmām un cienīgam cīņām! Vienmēr ir kur  tiekties un kopā ar jums ir vēlme tiekties uz priekšu, attīstīties un sasniegt jaunus sporta pakāpienus.  Es ar jums lepojos!” saka Latvijas Kikboksinga federācijas prezidente Darja Strutinska. 

Foto: Latvijas Kikboksinga federācija

Galerijas