"Drosmes skrējiens" Rīgā jau 19. augustā

"Drosmes skrējiens" Rīgā jau 19. augustā

Jau pavisam drīz, 19. augustā, piekto reizi šķēršļu un piedzīvojuma skrējiena organizatori “Drosmes skrējiens” aizvadīs ceturto 2023. gada posmu Rīgā. “Drosmes skrējiens” ir sporta skrējiens ar šķēršļu elementiem, kas norisinās jau astoto gadu dažādās Latvijas pilsētās. Skrējiens aicina doties 7 vai 14 km trasē individuālos skrējējus, komandas, darba kolektīvus, draugus un ģimenes ar bērniem.

Tautas piedzīvojumu un šķēršļu skrējiens (pasaulē zināms kā OCR) Rīgā norisināsies ar Rīgas domes atbalstu. "Drosmes skrējiens" pulcē gan jaunus, gan vecus, profesionālus sportistus un sporta entuziastus, radot pozitīvu un emocijām bagātu sporta atmosfēru. Distances maršruti ir dažādi un tiek organizēti Latvijas un šogad arī Lietuvas skaistākajās vietās.

2023. gada sezona sastāv no 5 posmiem, no kuriem trīs jau ir aizvadīti (Ogrē, Telšos LT, Daugavpilī) un vēl divi ir priekšā (Rīgā, Liepāja). Distanču šķēršļi ir dažāda lieluma un formas - koka barjeru sienas, virvju tīkli, dzeloņstieples, auto riepas, ledaina ūdens baseini, dažādi citi šķēršļi - grāvji, dubļu bedres un dabas veidotu grūtību pārvarēšana. Distances uzdevumi ir smilšu maisu un koka bluķu nešana, akmeņu vilkšana. Izaicinājumiem un emocijām bagātu dienu garantējam ikvienam!

Katrā posmā aptuveni piedalās no 200 – 400 dalībnieki, kas tiek sadalīti starta laikos ik pa 15 minūtēm, tādejādi startā un pie šķēršļiem neveidojas drūzmēšanās un katrs dalībnieks justas komfortabli. Liela daļa no skrējējiem piedalās "Drosmes skrējiens" organizētajos skrējienos jau no pirmā gada un visos sezonas posmos, tādēļ katrā posma tiek organizēti jauni šķēršļi, lai dalībnieki ar entuziasmu skrietu tos pārvarēt.

"Drosmes skrējiens" tīmekļvietnē var iepazīties ar bildēm no pagājušajiem posmiem, rezultātiem, iedvesmoties, noskatoties video atskatus, kā arī iepazīties ar šķēršļiem, kas būs jāpārvar trasē. Sacensībām var reģistrēties līdz 16. augustam mājas lapā www.drosmesskrejiens.lv.

Pirmais starts trasē tiek laists plkst.12.00 un ik pa 15 minūtēm līdz 100 cilvēku lielām grupām. Reģistrācija un dalības numuru saņemšana sākas no plkst. 10.00 sacensību dienā reģistrācijas teltī. Trasē būs SIA “Ķekavas avots” dzeramā ūdens punkts, lai skrējēji varētu atvilkt elpu un veldzēt slāpes, pirms tupina pieveikt trasi. Pirms katra starta drosmīgos skrējējus iesildīs trenere Jūlija Sarksjana no kluba “Ziepniekkalna spēks”, kura kopā ar savu komandu aktīvi piedalās sacensībās visus šos gadus. Medaļu saņem katrs finišējušais dalībnieks.

Godalgotās vietas tiks apbalvotas ar balvām, ko sarūpējuši skrējiena atbalstītāji. Skrējiena starts un finišs atrodas Biķernieku trasē, piebraukšana pa Šmerļa ielu.

Fotogrāfi: Māris Vancēvičs, Mareks Gaļinovskis, Raimonds Subatovičs

Galerijas