Dambretes pulciņa audzēkņiem pilns medaļu komplekts un Latvijas čempiona tituls

Dambretes pulciņa audzēkņiem pilns medaļu komplekts un Latvijas čempiona tituls

14. oktobrī viesnīcas Radisson Blue Daugava hotel telpās norisinājās Latvijas čempionāts jauniešiem rapidā jeb ātrajā 100 lauciņu dambretē, kur par godalgotajām vietām sacentās jaunieši desmit vecuma grupās U8, U10, U13, U16 un U19.

Turnīri tika izspēlēti katrā vecuma grupā atsevišķi meitenēm un zēniem ar laika kontroli katram uz partiju 15 minūtes + 3 sekundes par katru izdarīto gājienu. No Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas Dambretes pulciņa sacensībās piedalījās 17 audzēkņi.

  • U10 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu izcīnīja Varvara Ivanova, iegūstot 12 punktus.
  • U16 vecuma meiteņu grupā trešo vietu un bronzas medaļu izcīnīja Darja Drabova.
  • U19 vecuma grupā juniorēm trešo vietu un bronzas medaļu izcīnīja Elizabete Kolbase.

1. vieta - Varvarai Ivanovai

Savukārt 15. oktobrī, norisinājās Latvijas čempionāts jauniešiem ātrspēlē 100 lauciņu dambretē. Turnīri tika izspēlēti katrā vecuma grupā atsevišķi meitenēm un zēniem (izņemot U16 grupu, kur meitenes un zēni spēlēja kopējā turnīrā) ar laika kontroli katram uz partiju 5 minūtes + 3 sekundes par katru izdarīto gājienu.

  • Otrā vieta, un līdz ar to sudraba medaļa Varvarai Ivanovai, kā arī Darjai Drabovai U16 grupā.
  • Galvena sensācija notika U19 vecuma grupā juniorēm, kur negaidīti ar izcīnītajiem 7 punktiem LATVIJAS ČEMPIONES TITULU izcīnīja mūsu Barbara Graudiņa (augšējais attēls).

Lepojamies ar Dambretes pulciņa audzēkņu augstajiem sasniegumiem un sakām lielu paldies trenerei Zojai Golubevai par audzēkņu sagatavošanu sacensībām.

Informāciju sagatavoja: Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas dambretes pulciņa pedagogs Zoja Golubeva

Foto no pedagoga arhīva


Sudraba medaļa - Darjai Drabovai