Dalība ratiņtenisa ITF Futures sērijas turnīrā Lithuanian Open 2023

Dalība ratiņtenisa ITF Futures sērijas turnīrā Lithuanian Open 2023

Sportistu dalība starptautiskās sacensībās ir viens no Bērnu un jauniešu Para Sporta apvienība. Youthparasportslv attīstības virzieniem. Bez sacensību pieredzes nav iespējams izaudzināt sportistus, novērtēt viņu izaugsmi, saplānot un uzbūvēt tālāko treniņu plānu.

Vislielākā pieredze Biedrības sportistiem ir ratiņtenisa turnīros. Aprīlī mūsu komandas biedri un audzēkņi izgāja starptautiskajā apritē un sīvi cīnījās par katru punktu un jo vairāk - katrs pats ar sevi, četrās ratiņtenisa kategorijās - vīrieši, sievietes, juniori un kvadi.

Turnīrā izaicinājumu bija daudz. Piemēram, junioru savstarpējā spēle uz 1.5 dienām un abiem Latvijas kvadiem – spēles tiesneses pieredzēts rekords 4.5 stundas cīņa, bez pauzēm, tādos brīžos sportisti aug un iegūst tādu pieredzi, kas parastos treniņos nav iespējams.

Īpaši vēlamies pievērst uzmanību pirmo reizi Latvijas ratiņtenisa vēsturē junioru sasniegumiem un apsveikt @Danila Chebotar un @Ailin Mosko, kuri ieņēma attiecīgi pirmo un otro vietu junioru konkurencē, kā arī mūsu audzēkni Dianu Nikiforovu, kurā tagad trenējas Latvijas ratiņtenisa izlases sastāvā, ar pārliecinošu uzvaru un pirmo vietu mierinājuma turnīrā.

Esam ļoti priecīgi, ka pateicoties sponsoru un citu draugu atbalstam, izdevās uz turnīru Viļņā ierasties pilnā ratiņtenisa komandas sastāvā.

Mūsu pateicība: "Mēness Aptiekai" par sportistiem dāvātiem vitamīniem un uztura bagātinājiem, Rīgas domei par sniegto līdzfinansējumu ratiņtenisa kvadu klases spēlētājiem Krauklei Diānia un Fricim Allikam, kā arī Ervinam Kapam no Open klases turnīra dalības apmaksai. Savukārt junioru dalība turnirā tika nodrošināta, pateicoties Labdarības fonda BeOpen palīdzībai.

Esam priecīgi, ka Latvijas Paralimpiskā komitejas atbalstītais bērnu parasports attīstās un jau veido kodolu, kas godam ir spējīgs nest Latvijas vārdu starptautiskās sacensībās.

Paldies arī sportistu treneriem Tennis My Life, @Davis Āboliņš, Justīne Staudža, ENRI Tenisa Klubam par ilggadēju atbalstu un iespējām trenēties vismodernākajos un pielāgotajos tenisa kortos Latvijā.

Galerijas