BJC “IK Auseklis” motokrosa pulciņa audzēknis Martins Cīrulis sacensībās Amerikā

BJC “IK Auseklis” motokrosa pulciņa audzēknis Martins Cīrulis sacensībās Amerikā

No 18. līdz 25. novembrim norisinājās “Thor Mini O`s” jeb “Thor Mini Olympics” Junioru čempionāts motokrosā un superkrosā Amerikā, Gatorback Cycle Park, kurās piedalījās Bērnu un jauniešu centra “IK Auseklis” motokrosa pulciņa audzēknis Martins Cīrulis 65 cm3 klasē.

“Thor Mini O`s” ir otrās lielākās motokrosa sacensības Amerikā. Šīs ir pasaulē lielākās sacensības dalībnieku un klašu skaita ziņā. Šajā augsta mēroga pasākumā piedalās ap 3000-4000 Junioru un Amatieru klases dalībnieku, vairāk kā 40 klasēs. Sacensības notika katru dienu nedēļas garumā, tās sadalītas divās daļās: pirmajā nedēļas pusē sportisti stājās uz starta līnijas, lai cīnītos par uzvarām superkrosā, bet otrajā nedēļas pusē par uzvarām klasiskajā motokrosā.

Martins Cīrulis gan superkrosā, gan motokrosā startēja trīs klasēs – 65CC (10-11) LIMITED – standarta motocikli, 65CC (10-11) tjūnētiem jeb ar uzlabotiem motocikliem un 65CC (7-11) ar tjūnētiem jeb uzlabotiem motocikliem.

Martins Cīrulis pastāstīja, ka arī viņam pietika spēka visām septiņām sacensību dienām. “Nevarēju uzreiz pierast pie trases, pie motokrosa. Vajadzēja vairāk pacīnīties. Man vislabāk atmiņā palicis brīdis, kad uzvarēju kvalifikācijas braucienus gan superkrosā, gan motokrosā. Esmu priecīgs par vienu izcelto startu. Pirmais izgāju no starta un brauciena laikā atkritu uz ceturto vietu, finišēju arī kā ceturtais. Pirmo reizi biju šāda mēroga “gonkā” un ejot uz starta, bija stresiņš.  Es nedomāju par pārējiem braucējiem. Domāju, kur labāk stāties, lai es varētu “izraut” startu. Superkrosā bija jāpierod pie trases, tā bija grūta, “špūraina”, bija jāpierod pie lēcieniem. Motokrosa trase arī bija “špūraina”, pie tā bija jāpierod, jānobrauc taisni,” saka Martins. Arī viņš nākamgad gribētu šeit startēt vēlreiz. ”Tagad es varētu “Thor Mini O`s’ sacensībās pacīnīties par top3, jo tagad zinu trases, “špūres”, trajektorijas. Paldies maniem atbalstītājiem.”

“Mini O`s SX” jeb superkrosā augstākais sasniegums Martinam Cīrulim 65CC (10-11) klasē 7. vieta.

“Mini O`s MX” jeb motokrosā augstākais sasniegums Martinam Cīrulim 65CC (10-11) klasē 13. vieta.

Atsauce: https://www.lamsf.lv