Attēls no tradicionālajām Biķernieku trases lielās balvas tautas sporta sacensībām šosejas riteņbraukšanā

Foto: Māris Vancevičs

Atvērta reģistrācija uz 8. maijā gaidāmajām Biķernieku trases lielās balvas sacensībām

8. maijā ar Rīgas dpašvaldības atbalstu norisināsies tradicionālās “Biķernieku trases lielās balvas” tautas sporta sacensības šosejas riteņbraukšanā. Visas dienas garumā sev vēlamo distanci atradīs bērni, jaunieši, veselības klases braucēji, rūdīti amatieri un profesionāli sportisti. Reģistrācija atvērta tīmekļvietnē www.bulta.lv/riga.

Latvijas Riteņbraukšanas federācija 2024. gada sezonā Biķernieku trasē rīkos kopumā sešas šosejas riteņbraukšanas sacensības, piedāvājot ļoti plašas iespējas dažāda vecuma sportistiem un disciplīnu cienītājiem.

Pirmās sacensības gaidāmas jau 8. maijā. Visas dienas garumā norisināsies aizraujošās “Biķernieku trases lielās balvas” sacensības šosejas riteņbraukšanā. Sacensību diena sadalīta četrās daļās, kas savā startā nepārklāsies.

Kā pirmie plkst. 13.30 trasē dosies U16 un U18 grupu puiši, veicot ļoti aizraujošu stundu garu kritērija braucienu. Trases autors, “Tour de France”  startējušais,  Gatis Smukulis izveidos ļoti tehnisku un prasīgu apli 1,4 km garumā. Trasē iekļauta daļa no kartingu trases līkumiem un lielā apļa. Kā atzina pats trases konfigurācijas autors, tad šeit priekšrocības būs tiem, kuri spēs regulāri veikt paātrinājumus, kā arī nezaudēs ātrumu līkumos. Vietas, kur atpūsties aplī būs gana maz.

Plkst. 15.45 sacensības uzsāks paši mazākie pedāļu minēji vecumā no 2 līdz 10 gadiem. Bērnu braucieni, kur dalība ir bezmaksas, solās būt ļoti azartiski un interesanti, trases garumiem sasniedzot 400 – 2000 metru atkarībā no vecuma grupas.

No plkst. 16.45 līdz 18.45 norisināsies individuālā brauciena sacensības veselības klases, jaunatnes grupām, kā arī pieaugušo grupās. Distanču garumi, atkarībā no vecuma grupas būs no 5,5 veselības un jaunākajās jaunatnes grupās līdz 22 km pieaugušo grupām.

Pasākuma kulminācija sāksies plkst. 19.15, kad tiks dots starta šāviens 77 kilometru garajam grupas braucienam. Sportistus sagaida 14 apļu gara distance ar starpfinišiem.

Reģistrācija ir atvērta un pilnā sparā rit mājaslapā www.bulta.lv/riga. Tur arī atradīsi nolikumu un citu noderīgu informāciju. Svarīgi, ka uz individuālo braucienu pieteikties varēs līdz 7. maija plkst. 12.00. Pēc norādītā laika pieteikumi pieņemti netiks. Dalībnieki startēs pēc starta saraksta. Veselības un Grupas braucieniem pieteikties varēs arī uz vietas.

Informāciju sagatavoja: Toms Markss, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs.                                          Elektroniskā pasta adrese: toms@lrf.lv.