“Arkādija” slēpotājiem panākumi un uzvaras arī Latvijas čempionāta trešajā posmā

Dāvis Kalniņš, Jēkabs Skolnieks, Amanda Reilija Zariņa

“Arkādija” slēpotājiem panākumi un uzvaras arī Latvijas čempionāta trešajā posmā

Latvijas čempionāta distanču slēpošanā trešajā posmā, kas pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās Madonā, kur vēl ir saglabājies nedaudz sniegs, panākumus guvuši Sporta skolas “Arkādija” slēpotāji, kuri izcīnījuši vairākas medaļas. Savukārt pārspējot vairākus konkurentus, uzvaras “Arkādijai” nodrošināja Jēkabs Skolnieks V18 grupā un Valts Skujiņš V14 grupā, bet piektdien komandu sprintā ātrākie V14 grupā bija Skujiņš ar Rūdolfu Brici.

Pagājušajā nedēļas nogalē, 15. un 17. martā, “Smeceres sila” trasē, Madonā, tika aizvadīts noslēdzošais trešais šī gada Latvijas čempionāta posms distanču slēpošanā. Arī no šī posma Inetas Kravales, Artūra Švūksta un Guntara Namsona trenētie arkādieši varēja pārvest mājās vairākas medaļas.

Nozīmīgāko panākumu SS “Arkādijai” sarūpēja Jēkabs Skolnieks, kurš FIS sacensībās kopā ar pieaugušajiem un junioriem kopējā ieskaitē aiz panākumus starptautiskajā apritē guvušajiem madoniešiem Kaparkalēja un Švauksta izcīnīja trešo vietu, esot vienīgajam jaunietim trijniekā un nopelnot jau trešo zeltu šogad. Pusotru minūti aiz Skolnieka devītajā vietā finišēja Bruno Krampe, kuram otrā vieta pieaugušo ieskaitē. Savukārt divas dienas iepriekš Bruno kopā ar Aleksandru Ļūļi lielāko distances daļu komandu sprintā turējās ceturtajā vietā, bet pēc talsinieka nūjas salaušanas, pakāpās uz trešo vietu kopējā ieskaitē un otro pie pieaugušajiem.

Otru uzvaru “Arkādijai” sarūpēja V14 grupas līderis Valts Skujiņš, kurš bija pārliecinoši pirmais 7,5km distancē, līdz ar to izcīnot uzvaras visos sešos startos, četri no kuriem bija individuālie. Ar Skujiņu komandas sprintā piektdien pie zelta tikušais Rūdolfs Bricis meistarīgi un taktiski pareizi veica pēdējos 300m un spraigā cīņā ar Gulbenes un Siguldas slēpotajiem izcīnīja trešo vietu, tiekot pie pirmās individuālās medaļas.

Ar varenu sākumu S12 grupā sudraba medaļu 3km izcīnīja Ulrika Rutule, kura piekāpās tikai alūksnietei Ariannai Kodaļevai, kura rīdzinieci apdzina otrā apļa sākumā jeb kilometru līdz finišam. FIS sacensībās 9km distancē ilgu laiku ar madonieti Kaparkalēju par trešo vietu kopējā ieskaitē cīnījusies Samanta Krampe finišēja beigās ceturtajā vietā, esot vienīgajai pieaugušo konkurencē un līdz ar to arī tiekot pie pirmās vietas savā vecuma grupā. Tikmēr sešinieku kopējā ieskaitē 9km noslēdza riteņbraucēja Amanda Reilija Zariņa, kurai otrā vieta S18 grupā. Nākamā aiz Zariņas finišēja Adriāna Osmane, kurai 4. vieta pie juniorēm, bet vēl viena ceturtā vieta komandu sprintā Līvai Kalniņai un Helēnai Meri S14 grupā. Ceturtais pie junioriem bija arī Dāvis Kalniņš, kurš vēl 250m līdz finišam bija trešajā vietā.

Informāciju sagatavojas Sporta skolas "Arkādija" pārstāvis Ivars Bācis

 

Galerijas