“Arkādija” jaunie slēpotāji izcīna pilnu medaļu komplektu Latvijas čempionātā rollerslēpošanā Madonā

“Arkādija” jaunie slēpotāji izcīna pilnu medaļu komplektu Latvijas čempionātā rollerslēpošanā Madonā

Pagājušajā nedēļas nogalē Madonā valsts čempionātā atkal sekmīgi nostartējuši Inetas Kravales, Guntara Namsona, Artūra Švūksta trenētie Sporta skolas “Arkādija” jaunie slēpotāji, kuri arī Latvijas čempionāta otrajā posmā izcīnījuši vairākas medaļas, nopelnot pilnu medaļu komplektu, proti, vedot mājās zelta, sudraba un bronzas medaļu.

Augusta trešajā nedēļas nogalē Madonā trīs dienas norisinājās nozīmīgas sacensības – Pasaules kausa posms un arī pasaules junioru čempionāts distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā. Un šī svarīga notikuma vidū jeb sestdienā tika noorganizēts Latvijas čempionāta otrais posms, kur jaunie dalībnieki noskaidroja ātrākos sprinterus brīvajā stilā. Šis ir specifisks, nelielā kāpumā pilsētas centrā vedošs, 200m  sprints. Trijniekā vairākās grupās iekļuva SS “Arkādija” audzēkņi.

V14 grupā (2010./2011.g.) puišiem pirmā posma uzvarētājs abas dienas Priekuļos Valts Skujiņš (SS “Arkādija”, attēlā) kvalifikācijā uzrādīja pārliecinoši ātrāko laiku 20 dalībnieku vidū un tuvāko konkurentu apsteidza par vairāk nekā trim sekundēm. Droši tika pārvarēta pusfināla kārta, un arī finālā konkurenti nespēja neko izdarīt Valtam, kuram līdz ar to jau trešais zelts šovasar rollerslēpošanā, aiz sevis fināla četriniekā atstājot lietuvieti, cēsnieku un siguldieti.

Vecākajā jauniešu V18 grupā (2006./2007.g.) kvalifikācijā trešo laiku uzrādīja rīdzinieks Jēkabs Skolnieks, kuram pavisam knapi  (0,28 un 0,08 sekundes) bija divi siguldieši, tādējādi solot spraigu cīņu par uzvaru finālā. Pusfinālā neveiksmi piedzīvoja kvalifikācijas uzvarētājs Bruno Bilans, bet viņa vietu aizstāja ne tik sekmīgi kvalifikāciju veikušais Indriķis Circens no Viļakas, kurš tad beigās svinēja uzvaru, bet Skolnieks tāpat kā kvalifikācijā ar siguldieša Paio ieņēma trešo vietu, nopelnot bronzas medaļu  

Trešā medaļa “Arkādijai” tika iegūta S12 grupā meitenēm (2012./2013.g.), par ko parūpējās Ulrika Rutule, kuru niecīga atstarpe šķīra no zelta. Šajā grupā nebija izslēgšanas braucienu, bet vietu sadalījumu noteica pēc individuāla starta veidā veiktā brauciena rezultāta. Ulrika Rutule startēja viena no pirmajām un kādu laiku atradās līderu godā, līdz vēlāk rīdzinieces rezultātu par 0,03 sekundēm uzlaboja cēsniece Elza Krastiņa. Līdz ar to šāda niecīga šķīra Ulriku Rutuli no uzvaras un “Arkādijas” otrā zelta šajā čempionātā, taču arī otrā vieta ir vērtīgs panākums. Pārējās konkurentes abām līderēm zaudēja ļoti daudz – gandrīz četras un daudz vairāk sekundes.

Pusfinālistu vidū jeb labāko astotniekā iekļuva 7. vietas ieguvēja U16 grupā Kate Skujiņa, kura šajā vasarā lielāko uzsvaru likusi uz riteņbraukšanu, kur izcīnītas uzvaras, un Līva Kalniņa, kurai 8. vieta U14 grupā.