Arkādiešiem sešas uzvaras LČ vieglatlētikā, valsts rekordi Kreišam un Mauriņai U23, Kudlim junioros

Kārtslēcējs Valters Kreišs uzstādīja ne tikai personīgo, bet arī jaunu valsts U23 grupas rekordu

Arkādiešiem sešas uzvaras LČ vieglatlētikā, valsts rekordi Kreišam un Mauriņai U23, Kudlim junioros

Pagājušajā nedēļas nogalē ar lieliskiem panākumiem un medaļu birumu priecēja Sporta skolas “Arkādija” vieglatlēti, kuri Valmierā notikušajā Latvijas čempionātā vieglatlētikā pieaugušajiem sarūpēja sporta skolai 21 medaļu, no kurām sešas bija zelta. Turklāt kārtslēcējs Valters Kreišs un 800m skrējēja Invida Mauriņa uzstādīja ne tikai personīgos, bet arī jaunus valsts U23 grupas rekordus, bet Kristeram Kudlim junioru rekords 1500m.

Valters Kreišs kārtslēkšanā pārvarēja 5,66m augstumu un uzstādīja arī Latvijas čempionātu telpās rekordu, kas bija viņa paša personīgā rekorda augstumā – 5,65m un kopš 1987. gada piederēja Aleksandram Obižajevam. Papildu tam un U23 valsts rekordam Valters ar nopelnītajiem 1173 punktiem kļuva par čempionāta augstvērtīgākā rezultāta uzrādītāju. Šī ir Mareka Ārenta pirmā uzvara valsts čempionātā telpās pieaugušo grupā, jo pērn ar vienādu rezultātu ar treneri viņš ieguva sudrabu.

Viena no spilgtākā čempionāta momenta autorēm bija 800m skrējēja Invida Mauriņa, kura tāpat kā Kreišs papildu personīgajam rekordam uzstādīja Latvijas U23 rekordu – 2:05,80. Taču atšķirībā no savas komandas biedra Andreja Saņņikova audzēknes ceļš uz uzvaru bija ļoti spraigs un aizraujošs, jo viņa, veikusi ļoti labu skrējienu, ļoti līdzīgā cīņā pārspēja valsts rekordisti Līgu Velveri, kļūstot par trešā vērtīgākā čempionāta rezultāta īpašnieci – 1092 punkti.

Divas uzvaras “Arkādijai” nopelnīja tāllēcēji. Vīriešiem ar pēdējā mēģinājumā sasniegtajiem 7,32m, pārspējot sezonas līderi Gailīti, uzvarēja Jānis Roberts Zālītis, kuram ar augstvērtīgu rezultātu 6,82 sekundes otra medaļa jeb sudrabs 60m. Sievietēm trijniekā iekļuva divas arkādietes, zeltu ar personīgo rekordu 6,11m izcīnot Ludmilas Olijares audzēknei Inesei Bemberei, bet ar 6,07m bronzu nopelnot titula aizstāvētājai Kitijai Paulai Melnbārdei. Bemberei otra medaļa – sudrabs – trīsoļlēkšanā, kur viņa aizlēca sava otra karjeras labākā lēciena attālumā - 12,40m, tikai par 3cm atpaliekot no personīgā rekorda.


800m skrējēja Invida Mauriņa uzstādīja ne tikai personīgo, bet arī jaunu valsts U23 grupas rekordu

Sievietēm kārtslēkšanā 3,80m veica pirmās sportistes, no kurām divas bija arkādietes. Mazāk mēģinājumu un līdz ar to zelts tāpat kā pērn tika Ārenta un Bortaščenokas audzēknei Paulai Kļaviņai, bet bronza Simas Aškinezeres kontā. Vēl vienu zeltu izcīnīja SS “Arkādija” kvartets Vendija Mauriņa, Invida Mauriņa, Roberts Jānis Zālītis, Austris Karpinskis, kuri bija pārāki 4x200m jauktajā stafetē. Tādējādi Invidai Mauriņai un Zālītim otrā zelta medaļa šajā čempionātā, bet Robertam Jānim trešā medaļa.

Sudraba medaļas izcīnīja Natālijas Čakovas trenētā Sofija Petrova ar personīgo rekordu 1,74m augstlēkšanā, Austris Karpinskis 400m, spraigā cīņā ar ogrēnieti Inetas Zālītes audzēkne Laura Ķirse 200m, kurai bronza 60m, ar personīgo rekordu 800m (1:53,13) Skultes audzēknis Kārlis Ancāns un Jura Beļinska trenētais Kristers Kudlis, kurš 1500m ar 3:52,14 uzstādīja junioru jeb U20 rekordu.

Aiz Kudļa trešais 1500m atskrēja Rūdolfs Vanadziņš ar personīgo, rekordu (4:03,40), bet viņa māsa Sibilla bija arī trešā šajā pašā distancē sievietēm. Bronzu nopelnījušie Vanadziņi vēl ir jauniešu U18 grupas pārstāvji. Vēl bronzas medaļas ieguva Marks Grantiņš trīssoļlēkšanā, Toms Gaigalnieks ar personīgo rekordu 8,53 sekundes 60m/b. Tikmēr divas 4. vietas Jeļizavetai Marijai Vinogradovai – 60m un 200m.

Informačiju sagatavoja Sporta skolas "Arkādija" pārstāvis Ivars Bācis


Kristers Kudlis, kurš 1500m skrējienā uzstādīja junioru jeb U20 rekordu

Galerijas