Sprintere Vendija Mauriņa skrējienā

Jaunā U18 rekordiste Vendija Mauriņa 200 metru sprinta distancē

Arkādiešiem 14 uzvaras un viens valsts rekords LČ vieglatlētikā telpās junioriem un jauniešiem

Ļoti sekmīgi pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā vieglatlētikā telpās junioriem U20 un jauniešiem U18 nostartējuši Sporta skolas “Arkādija” pārstāvji, kuri izcīnījuši 37 medaļas, no kurām 14 zelta, bet sprintere Vendija Mauriņa uzstādīja U18 jauniešu rekordu.

Ļoti aizraujošs sanāca 200m sprints U18 meitenēm, kur Andreja Saņņikova audzēkne Vendija Mauriņa ļoti līdzīgā cīņā par dažām sekundes simtdaļām pārspēja 60m čempioni Beāti Buku, kļūstot ne tikai par uzvarētāju, bet arī jauno U18 rekordisti – 24,77 sekundes. Mauriņa pie otra zelta tika kopā ar komandas biedrenēm – U18 bronzas medaļnieci 60m Kati Mozgu, Meldru Cepli un Viktoriju Mozgu, pārliecinoši uzvarot 4x200m stafetē U18 meitenēm. Arī jauktajā 4x200mstafetē junioriem uzvaras laurus plūca SS “Arkādijas” kvartets ar Annu Luīzi Dombrovsku, Arinu Seļiverstovu, Arturu Borovoju un Ritvaru Ķērpi sastāvā.

Diviem arkādiešiem izdevās izcīnīt trīs individuālās medaļas. Visos trijos startos skrejceļā junioriem nepārspēts bija Jura Beļinska trenētais Kristers Kudlis, kurš uzvarēja 800m, 1500m un 3000m, vissīvāko konkurenci izbaudot 800m. Trīs medaļas arī lēcējas Ineses Bemberes kontā junioru konkurencē. Zeltu Ludmilas Olijares audzēkne izcīnīja trīssoļlēkšanā un augstlēkšanā, bet bronzas medaļa viņai tāllēkšanā. Divās disciplīnās – augstlēkšanā (1,69m) un tāllēkšanā (6,09m) – Inese sasniedza personīgos rekordus.


Kristers Kudlis, kurš uzvarēja 800m, 1500m un 3000m

Pieciem “Arkādija” vieglatlētiem izdevās nopelnīt divas medaļas. Olijares un Lanas Jēkabsones trenētā Nikole Baikova juniorēm 400m apsteidza visas konkurentes, bet divas reizes garākā distancē tomēr trīs sekundes piekāpās Indrai Mackēvičai. Ar personīgajiem rekordiem 200m un 400m Olijaru audzēknis Pauls Liepiņš kļuva par divkārtējo junioru vicečempionu. Ingas Vītolas Skultes trenētais juniors Kārlis Ancāns ieguva bronzu 800m, bet ar personīgo rekordu 1500m (4:02.47) izdevās nopelnīt sudrabu. Divas vidējo distanču skrējējas Diāna Bičkovska un Linda Auziņa katra mājās pārradās ar diviem sudrabiem, kas iegūti 1500m un 3000m, Diānai to paveicot jauniešu, bet Lindai junioru konkurencē.

Visātrāk 60m junioru konkurencē nosprintoja Arina Seļiverstova, kurai personīgais rekords - 7,83 sekundes. Dubultuzvaru “Arkādijai” kārtslēkšanā juniorēm. Sarūpēja Maeka Ārenta un Ildzes Bortaščenokas audzēknes. Paula Kļaviņa un Sima Aškinezere abas pārvarēja 3,85m, bet Paula to paveica ar pirmo mēģinājumu, tāpēc viņai zelts. Vēl zelta medaļas “Arkādijas” pūrā sarūpēja Natālijas Čakovas audzēkne Sofija Petrova augstlēkšanā jaunietēm, Beļinska audzēknis Rūdolfs Vanadziņš 800m jauniešiem un Vittes un Eversones audzēkne Elīna Ustupa ar personīgo rekordu U18 jaunietēm  – 13,76m.

Ļoti tuvu uzvarai 60m U18 jaunietēm bija Olijaru audzēkne Jeļizaveta Marija Vinogradova, kura sasniedza personīgo rekordu – 7,81 sekunde, kas deva otro vietu, četrām sekundes simtdaļām pietrūkstot līdz zeltam.

Medaļu bagāžu papildināja arī sudraba ieguvējas Kate Urbanoviča ar personīgo rekordu U18 augstlēkšanā (1,66m), Marija Kuzņecova U18 kārtslēkšanā, U18 2000m kavēkļu skrējienā Lilija Brice, kā arī bronzas medaļas nopelnījušās 800m skrējējas Elīna Bībere juniorēm un Laurai Ruģulei U18 grupā, Milāna Krafte juniorēm 1500m, kā arī Karlīna Utkina un Roberts Noviks jauniešiem 2000m kavēkļu skrējienā. Vēl daži arkādieši bija ļoti tuvu medaļai, ieņemto 4. vai 5. vietu.

Šajā bagātīgajā medaļu klāstā jāpiemin, ka reizēm bronzas medaļa ieguvējs (-a) vai ārpus trijnieka palikušie ir sasnieguši augstvērtīgākus WA punktu izteiksmē rezultātus nekā uzvarētāji vai vicečempioni, jo konkurence disciplīnās ir ļoti atšķirīga.

Informāciju sagatavoja Sporta skolas “Arkādija” pārstāvis Ivars Bācis.


Inese Bembere