Arkādieši ļoti tuvu zeltam LČ duatlonā elitē vīriešiem un sievietēm, panākumi arī jauniešiem

Arkādieši ļoti tuvu zeltam LČ duatlonā elitē vīriešiem un sievietēm, panākumi arī jauniešiem

Pagājušajā nedēļas nogalē ļoti sekmīgi Latvijas čempionātā rollerslēpošanā, kas norisinājās “Fischer Slēpošanas centrā” Siguldā, nostartējuši Inetas Kravales, Guntara Namsona un Artūra Švūksta trenētie Sporta skolas “Arkādija” slēpotāji, kas izcīnījuši vairākas godalgas, tajā skaitā arī zelta medaļas. Absolūtajā vērtējumā arkādieši Jēkabs Skolnieks un Adriāna Osmane bija ļoti tuvu uzvarai, Jēkabam pietrūkstot līdz pirmajai vietai nieka 0,2 sekundēm.

Pagājušajā nedēļas nogalē Siguldā norisinājās noslēdzošais trešais Latvijas čempionāta posms rollerslēpošanā, kas ietvēra duatlonu sestdien un komandu sprintu svētdien. Duatlonā vispirms ar masu startu dalībnieki tika palaisti krosā, bet vēlāk ar intervāla startu otrajā dualtona disciplīnā rādīja meistarību uz rollerslēpēm brīvajā stilā.

Vīriešiem, kur bija 3,2km jāskrien pa reljefotu trasi un pēc tam 6km jābrauc ar rolleriem, kopīgajā startā sacentās triju vecuma grupu pārstāvji – pieaugušie, juniori un vecākās V18 grupas jaunieši. No SS “Arkādija” labāko rezultātu uzrādīja nevis pieaugušie, bet gan jaunākās grupas V18 pārstāvis Jēkabs Skolnieks.

17 gadus vecais arkādietis Skolnieks bija ātrākais no pilnīgi visiem krosā, 3,2km veicot 11:42 un par 10 sekundēm apsteidzot savulaik “Stirnu bukā” uzvarējušo un tagad jau uz pieaugušo grupu pārgājušo 20 gadus veco Lauri Kaparkalēju. Arī rollerslēpošanas daļu Skolnieks veica ļoti labi, uzrādot absolūtajā vērtējumā trešo laiku un tikai desmit sekundes piekāpjoties Pasaules kausa posma medaļniekam rollerslēpošanā un Eiropas jaunatnes olimpiskā festivāla uzvarētājam Kaparkalējam. Līdz ar to līdz sekundēm divu disciplīnu summā Skolnieka un Kaparkalēja laiki bija identiski, bet, skatoties pēc desmitdaļām, tomēr 0,2 sekundes labāks laiks bija madonietim. Taču jaunajam Skolniekam šis bija labākais starts līdz šim un nopelnīts zelts savā vecumā V18 grupā. Ceturtā vieta Dāvim Kalniņam (SS “Arkādija”). Skolnieks ar Kalniņu svētdien bija labākie komandu sprintā.

Arī sievietēm, kur bija 2km kross un 4,8km uz rollerslēpēm, SS “Arkādijai” tika otrā vieta, ko sarūpēja Adriāna Osmane, arī esot tuvu uzvarētājai. Ātrākā skriešanā bija krāslaviete Adriāna Šuminska, bet uz rolleriem visātrāk brauca pasaules junioru čempione rollerslēpošanas sprintā Linda Kaparkalēja no Madonas. Toties visvienmērīgāko sniegumu parādīja rīdziniece Osmane, kura bija trešā skriešanā un otrā uz rolleriem. Tas arkādietei deva otro vietu arī kopvērtējumā, tikai 2,3 sekunžu deficītu līdz uzvarētājai Šuminskai un sudrabu junioru konkurencē. Svētdien Osmane sudrabam pievienoja zeltu komandu sprintā.

V14 grupā tāpat kā iepriekšējos posmos dominēja SS “Arkādija” pārstāvis Valts Skujiņš, kurš bija pārliecinoši ātrākais skriešanā un arī uz rolleriem, nopelnot zelta medaļu. Tāpat kā Valts arī Stirnu bukos labi skrienošais arkādietis Rūdolfs Bricis bija otrais pēc skriešanas, bet beigās rollerslēpošanā viņu apdzina siguldietis Bilāns un gulbenietis Glāznieks, tādējādi Rūdolfam ceturtā vieta. Skujiņš ar Brici svētdien nopelnīja zeltu komandu sprintā. Arī meitenēm S12 grupā SS “Arkādija” viena godalga un viena ceturtā vieta. Vienmērīgu sniegumu parādījusī Ulrika Rutule izcīnīja sudraba medaļu, bet Maija Putāne pēc 8.laika skriešanā ar trešo laiku uz rolleriem pakāpās uz 4. vietu, līdz medaļai pietrūkstot tikai piecām sekundēm. Bez medaļas Putāne nepalika, jo kopā ar Rutuli svētdien izcīnīja sudrabu komandu sprintā.

Galerijas