Arkādieši Kreišs un Mauriņa uzvar spēcīga sastāva Katrīnas kausos, Melnbārde trešā

Vieglatlēte Invida Mauriņa

Arkādieši Kreišs un Mauriņa uzvar spēcīga sastāva Katrīnas kausos, Melnbārde trešā

Sestdien, 20. janvārī, Kuldīgā notikušajās ikgadējās starptautiskajās vieglatlētikas sacensībās telpās “Katrīnas kausi” teicamus rezultātus uzrādījuši Sporta skolas “Arkādija” vieglatlēti. Uzvaras izcīnīja kārtslēcējs Valters Kreišs, ļoti spēcīgā konkurencē ar citu disciplīnu labākajiem vieglatlētiem kļūstot par augstvērtīgākā šo sacensību rezultāta īpašnieku, un Invida Mauriņa 400m, bet Kitija Paula Melnbārde ieguva trešo vietu tāllēkšanā, informē SS “Arkādija” pārstāvis Ivars Bācis.

Divas dienas iepriekš spēcīga sastāva “Arkādija” Rīgas kausos telpās Sporta manēžā Rīgā vadošais valsts kārtslēcējs Valters Kreišs izcīnīja uzvaru ar 5,60m, kļūstot par kausa ieguvēju un sacensību augstvērtīgākā rezultāta īpašnieku. To pašu Mareka Ārenta un Ildzes Bortaščenokas audzēknis paveica arī sestdien Kuldīgā notikušajās Latvijas pagaidām lielākajās vieglatlētikas sacensībās telpās “Katrīnas kausi”.

Pagājušā gada Eiropas U23 čempionāta 4. vietas ieguvējs bija tuvu tam, lai atkārotu ceturtdien Rīgā sasniegto, taču tik un tā uzrādīja rezultātu labāku par pasaules klases līmeni jeb pieciem ar pusi metriem – 5,53m. Tas Valteram deva 1138 World Athletics (WA) punktus un arī jaunu “Katrīnas”kausu” rekordista statusu. Divi punkti mazāk Slovēnijas čempionei barjersprintā Nikai Glojnaričai, kura uzvarēja 60m/b ar jaunu manēžas rekordu – 8,11 sek.

Otru uzvaru no “Arkādija” vieglatētiem sarūpēja viena no Latvijas ātrākajām 400m un 800m skrējējām Invida Mauriņa, kurai arī divas pirmās vietas trijās dienās. Ceturtdien, esot ļoti tuvu Latvijas rekordam, Invida uzvarēja “Arkādija” Rīgas kausos telpās 500m, bet sestdien to pašu Eiropas U23 čempionāta fināliste 800m paveica jau spēcīgākā konkurencē ar citu valstu pārstāvēm 400m distancē. Mauriņa noskrēja 56,21 sekundēs, kas ir tuvu viņas rekordam telpās, un par 0,3 sekundēm apsteidza sīvāko konkurenti no Grieķijas.

Andreja Saņņikova audzēkne neslēpa, ka ir gandarīta par uzvaru. “Šoreiz skrēju diezgan brīvi. Ņemot vērā, ka tās bija otrās sacensības triju dienu laikā, esmu gandarīta ar rezultātu, bet varu daudz ātrāk,” norāda par sezonas līderi Latvijā kļuvusī Invida

Kitija Paula Melnbārde, kura “Arkādijas” kausos bija otrā, godalgotu vietu izcīnīja arī Kuldīgā. Pagājušā gada Latvijas čempione tāllēkšanā telpās un stadionā arī šajās sacensībās sasniedza 6m robežu, kas deva trešo vietu un labākās Latvijas pārstāve statusu. Vēlreiz uzvarēja Ukrainas čempione Irina Nerubaļščika, kurai šoreiz 6,32m, kas sasniegti pēdējā mēģinājumā, bet otrā vieta francūzietei.

Jāuzslavē ar Laura Ķirse, kura iekļuva finālā 60m un ar piekto vietu bija labākā Latvijas pārstāve. Inetas Zālītes audzēkne sasniedza karjeras otro labāko rezultātu šajā distancē. 

Uzvarētājs kārtslēkšanā - Valters Kreišs leciena brīdī

Uzvaru izcīnīja kārtslēcējs Valters Kreišs