Arkādieši Kreišs un Kļaviņa ar labiem rezultātiem uzvar kārtslēkšanā "Grand Prix" Tallinā

Arkādieši Kreišs un Kļaviņa ar labiem rezultātiem uzvar kārtslēkšanā "Grand Prix" Tallinā

Sporta skolas "Arkādija" pārstāvji ar panākumiem nostartējuši "Grand Prix" sacensībās Tallinā. Eiropas U23 čempionāta 4. vietas ieguvējs Valters Kreišs ar sezonas labāko rezultātu bija nepārspēts vīriešu sacensībās, bet Latvijas čempione Paula Kļaviņa ar personīgo rekordu izcīnīja uzvaru junioru konkurencē, informē Sporta skolas "Arkādija” pārstāvis Ivars Bācis.

Jaunā gada otrajā dienā tradicionāli Tallinā notiek kārtslēcēju “Grand Prix” (“Teivashuppe GP”) sacensības. Allaž veiksmīgi tajās piedalījušies arī Latvijas kārtslēcēji. Izņēmums nebija arī olimpiskā 2024.gada otrā diena, par to parūpējoties arkādiešiem trenera Mareka Ārenta vadībā kopā ar pašu Mareku, kurš arī piedalījās un nopelnīja godalgu.

Sacensībās vīriešiem uzvarēja pagājušā gada Latvijas čempions un sezonas labākā rezultāta īpašnieks Valters Kreišs. Viņš Tallinā veica augstumu 5,30 m. Arī pagājušajā gadā Kreišs uzvarēja Tallinā, pārvarot 5,15m augstumā novietoto latiņu.

Pērnziem telpās Ārenta audzēknis bija lēcis 5,20 m. Tātad Latvijas labākā rezultāta uzrādītājs pagājušā gada Eiropas U23 čempionātā ir sasniedzis šīs sezonas labāko rezultātu. Kreiša personīgais rekords joprojām ir pērnvasar sasniegtais 5,65 m.

Otrajā vietā, veicot piecu metru augstumu, ierindojās pats treneris Mareks Ārents, kuram jau 18. sezona ar piecu metro augstuma pārvarēšanu. Septītajā vietā ierindojās divkārtējais daudzcīņas čempions Pauls Bertrams Klucis – 4,45 m, bet sstotais bija Emīls Līdaka – 4,05 m.

Latvijas pieaugušo un arī junioru čempione no SS “Arkādija” Paula Kļaviņa, kura pērn Igaunijā bija otrā, šoreiz uzvarēja juniorēm, pirmo reizi pārvarot četru metru augstumu un kļūstot par piekto Latvijas kārtslēcēju, kura veikusi šo augstumu. Augstāk lēkušas tikai Alisona Diāna Neidere – 4,27 m, Krista Obižajeva – 4,20 m, Ildze Bortaščenoka – 4,10 m un Alise Dimante – 4,03 m. Juniorēm ceturtā bija Sima Aškinezere – 3,60 m.

Vēl vienu uzvaru SS “Arkādijai” sarūpēja Sava Aškinezers, kurš bija nepārspēts U16 zēnu konkurencē arī ar personīgo rekordu – 3,95 m, kas tikai par 20cm atpaliek no Aleksandram Matusevičam piederošā Latvijas rekorda šajā vecuma grupā.

Savukārt otrās vietas, pie tam ar jauniem personīgiem rezultātiem, Anetei Paulai Smirkarstei – 2,65 m un jaunietei Nikolai Trasūnei – 3,65 m.