Ar turnīru "Riga Open" sāks kērlinga sezonu Rīgā, svētdien tiešraides TV4

Ar turnīru "Riga Open" sāks kērlinga sezonu Rīgā, svētdien tiešraides TV4

Starptautiskajā kērlinga turnīrā "Riga Open", kas no 2023. gada 8. līdz 10. septembrim norisināsies Rīgā, šogad piedalīsies astoņas komandas – pa divām komandām no Igaunijas un Ukrainas, kā arī četras Latvijas komandas.

Jau 13. reizi pēc kārtas katras jaunās sezonas sākumā turnīrs tiek aizvadīts Latvijas galvaspilsētā, lai dotu iespēju Latvijas izlasēm un citām spēcīgākajām komandām sacensties ar spēcīgāk ārvalstu komandām un varētu izvērtēt treniņos veicamos uzlabojumus.

Starp turnīra favorītēm šogad ir Latvijas un Igaunijas vīriešu izlases un Latvijas sieviešu izlase. Tāpat par pārsteigumu var parūpēties gan Latvijas, gan Igaunijas jauktās komandas, kas gatavojas Pasaules jaukto komandu čempionātam oktobrī, kā arī abas Ukrainas komandas, kas regulāri trenējas Rīgā.

Pirms gada par turnīra uzvarētājiem kļuva Igaunijas vīriešu izlase, kas uzvarēja četrās no piecām spēlēm.

Komandas ir sadalītas divās apakšgrupās, kurās aizvadīs viena apļa turnīru. Katras grupas divas labākās komandas cīnīsies par 1.-4. vietu, bet pārējās komandas sacentīsies par 5.-8. vietu. Izslēgšanas spēlēs katra komanda aizvadīs divas spēles, līdz ar to tiks noskaidrots galīgais vietu sadalījums.

Grupu turnīru spēles tiks izspēlētas piektdien un sestdien, bet izslēgšanas spēles tiks aizvadītas svētdien. Pilns spēļu kalendārs ir pieejams Latvijas Kērlinga asociācijas tīmekļvietnē www.curling.lv.

Svētdien, 10. septembrī, kanālā TV4 un Latvijas Kērlinga asociācijas YouTube kanālā plkst 11.30 tiks translēta viena no pusfināla spēlēm un plkst. 17.00 - finālspēle. Pārējām spēlēm vebkameru režīmā būs iespējams sekot YouTube kanālā.

Spēles norisināsies Kērlinga hallē Rīgā, Biķernieku ielā 121H, ieeja uz spēlēm ir bez maksas.

Sacensības tiek aizvadītas ar Rīgas domes finansiālu atbalstu.

Plašāka informācija:
www.curling.lv
www.facebook.com/latviancurling/