Daugavas sporta manēžā norisnājās Latvijas čempionāts vieglatlētikā telpās U16  grupā

Divas uzvaras arkādiešiem sarūpēja vidējo distanču skrējēja Elīza Ērenfrīde

Ar SS “Arkādija” dominanci un uzvaru birumu noslēdzies Latvijas čempionāts vieglatlētikā telpās U16

Pagājušajā nedēļas nogalē ļoti sekmīgi nostartējuši SS “Arkādija” jaunie vieglatlēti, kuri jaunajā Daugavas sporta manēžā notikušajā Latvijas čempionātā U16 grupā izcīnīja trešo daļu no visām uzvarām jeb septiņas pirmās vietas, kas bija divas reizes vairāk nekā tuvākie konkurenti, un kopumā nopelnīja 19 medaļas. Pieci arkādieši uzstādīja sezonas labākos rezultātus savā vecuma grupā Latvijā.

Divas uzvaras arkādiešiem sarūpēja vidējo distanču skrējēja Elīza Ērenfrīde. Krista Siņicina audzēkne uzvarēja ar personīgo rekordu (2:20,28) bez raizēm gan 800m, kur trešā bija komandas biedrene Lauma Keiša arī ar personīgo rekordu (2:25,63), gan arī ar 2000m (7:00..), kur tikai sekunde viņai pietrūka līdz personīgajam rekordam. Un arī 2000m uz goda pjedestāla kāpa divas SS “Arkādija” pārstāves, jo trešo laiku (7:07,33) uzrādīja Angelīna Sļesarenoka.

Tuvu Ērenfrīdes veikumam – divas zelta medaļas – bija Ieva Malnača, kura nopelnīja trīs medaļas – vienu zeltu un divas sudraba, kļūstot par godalgām bagāto arkādieti šajā čempionātā. Daudzkārtējā sprinta čempiona Sanda Sabajeva audzēkne ar personīgo rekordu (25,50) izcīnīja uzvaru 200m, bet 60m arī ar personīgo rekordu (7,88 ) Ieva bija otrā, tikai četrām sekundes simtdaļām pietrūkstot līdz uzvarai. Trešo medaļu un otro sudrabu Malnača nopelnīja 4x200m stafetē kopā ar komandas biedrenēm Glaudāni, Kovaļevsku un Zaprivodu.

Divas medaļas – vienu zeltu un vienu sudrabu – SS “Arkādija” kontā ierakstīja Karlīna Andersone un Bruno Janons. Andersone aiz Malnačas bija otra ātrākā 200m (25,70), bet Latvijas rekordistu – Ludmilas un Staņislava Olijaru – audzēkne ar personīgo rekordu 400m (57,89) apskrēja visas konkurentes un izcīnīja uzvaru. Bruno Janosns īsākajā sprintā ar vienādu laiku (7,55) tomēr pēc fotofiniša ieguva sudrabu, nevis bronzu, taču Lūses un Vinogradova audzēknis ar personīgo rekordu (6,21m) palika nepārspēts tāllēkšanā.


Kārtslēcējs Sava Aškinezers

Līdzīgs veikums – viens zelts un viena bronza – Adrianam Vaisjūnam, kurš uzvarēja 2000m (6:09,55), bet personīgo rekordu (2:08,29) Ārentes audzēknis bija trešais 800m, tikai ceturtdaļsekundei spraigā cīņā pietrūkstot līdz sudrabam. Vēl vienu zelta medaļu vadošajai sporta skolai vieglatlētikā sarūpēja arī kārtslēcējs Sava Aškinezers. Ārenta audzēknis pirmo reizi sasniedza 4m robežu – 4,00m.

Vēl ar divām individuālajām medaļām – sudrabu un bronzu – izcēlās Markuss Celms. Vittes audzēknis bija otrais 400m, sasniedzot personīgo rekordu (53,43), un trešais 200m arī ar personīgo rekordu (25,01). Papildu stafetes sudrabam vienu individuālo medaļu nopelnīja Sabājeva audzēkne Enija Glaudāne, kura aiz Malnačas ieņēma trešo vietu 60m. Bagātīgo arkādiešu medaļu klāstu ar vēl vienu bronzu papildināja Olijaru audzēkne Alīna Butrika, kura trīssoļlēkšanā aizlēca 11,08m, tikai par 11cm atpaliekot no otrās vietas.

Vēl citi arkādieši, lai arī netika pie medaļām, uzrādīja augstvērtīgus rezultātus, jo konkurence disciplīnās ir ļoti atšķirīga.

Savukārt sezonas labākos rezultātus savā vecuma grupā Latvijā no SS “Arkādija” pārstāvjiem uzstādīja Malnača, Andersone, Ērenfrīde, Vaisjūns un Aškinezers.


 Karlīna Andersone un Ieva Malnača