Ar skatītāju ovācijām aizvadītas starptautiskas sinhronās slidošanas sacensības Riga Amber cup 2022

Ar skatītāju ovācijām aizvadītas starptautiskas sinhronās slidošanas sacensības Riga Amber cup 2022

No  15. līdz 18.decembrim Daugavas stadiona ledus hallē norisinājās jau trešās starptautiskās sinhronās slidošanas sacensības "Riga Amber cup 2022".

Riga Amber cup sacensības iekļautas arī ISU (Starptautiskā slidošanas savienība) sacensību kalendārā un ir vienas no 15 šāda līmeņa sinhronās slidošanas sacensībām pasaulē šajā sezonā. ISU kategorijas Sporta komandas startēja 16.-17.2022. decembrī.

Sacensībās piedalījās 12 komandas no 5 valstīm – Latvijas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Vācijas. Komandas sacentās 4 dažādās kategorijās: Elite (virs 15 gadu vecuma) , Juniori (13-19 gadus veci sportisti), Jaukta vecuma grupās (bez vecuma ierobežojuma) kā arī Juvenile (jaunākā vecuma grupa). Kopējais sportistu skaits sacensībās - 226. Sacensības tiesāja augsta līmeņa sinhronās slidošanas speciālisti no Somijas, Zviedrijas, Šveices, Francijas, Turcijas, Vācijas, Ungārijas, Polijas un Latvijas.

Riga Amber cup sacensībās piedalījās arī trīskārtējie pasaules čempioni sinhronajā slidošanā - komanda Helsinki Rockettes no Somijas, kas startēja Elites kategorijā un ar 236.74 punktiem ieguva sacensību galveno trofeju un zelta medaļas. Junioru kategorijas uzvarētāji  - Somijas komanda Musketeers, kas ir divu pasaules čempionu titula ieguvēji junioru kategorijā. Tā bija lieliska iespēja Latvijas skatītājiem redzēt visaugstākā līmeņa sinhrono slidošanu tepat Rīgā. Sacensību atmosfēru lielisku padarīja pilnās tribīnes ar faniem, kas juta līdzi un atbalstīja visas komandas.

Latvija pirmo reizi vēsturē tika pārstāvēta ar trijām komandām – Amber (Elites kategorijā), Amber Junior (Junioru kategorija) un Amberlight (Juvenile kategorijā). Visām Latvijas komandām šīs bija pirmās sacensības  sezonā, kā arī pirmās sacensības pēc covid -19 pandēmijas pārtraukuma.

Latvijas komanda "Amber", pēc vairāk kā divu gadu pārtraukuma, startēja sacensībās bez rezerves sportistiem un sasniedza savu labāko punktu summu 114.36, kas par gandrīz 20 punktiem pārsniedz iepriekšējo labāko rezultātu.

Latvijas Junioru komandai šis bija pirmais starts ISU kategorijā (līdz šim Amber Junior startēja starpklubu kategorijā JuniorB) un tika iegūti 92.72 punkti. Tas ir cienījams rezultāts pirmajām sacensībām. Latvijas komandu treneres ir Eva Čekanauska, Anda Medne un Anna Orlova, horeogrāfe Anda Zīsberga.  

Sacensības Riga Amber cup 2022 organizēja biedrība “Latvijas sinhronās slidošanas attīstībai” sadarbībā ar Latvijas Slidošanas Asociāciju.

Sacensības atbalstīja Rīgas domes  izglītības, kultūras un sporta departaments, Daugavas stadiona ledus halle, INDIVIDI.lv, salons Minolta, Radisson Blu Latvija, kā arī individuāli ziedotāji.

Papildus informācija: www.ambercup.eu
https://www.facebook.com/RIGAAMBERCUP
https://www.instagram.com/rigaambercup_synchro
https://www.facebook.com/synchronizedskatingLatvia/
www.synchrolatvia.lv

Tālr. 29415971. Epasts: synchrolatvia@inbox.lv   

Sacensību fotogrāfijas - atvērt šeit

Video - atvērt šeit 

 

Galerijas