Ar būtiskāko ieguldījumu “Arkādijas” vieglatlēti kaldinājuši Latvijas uzvaru Baltijas U18 čempionātā

Sporta skolas “Arkādija” sprintere un šī gada Latvijas čempione Vendija Mauriņa

Ar būtiskāko ieguldījumu “Arkādijas” vieglatlēti kaldinājuši Latvijas uzvaru Baltijas U18 čempionātā

Pagājušajā nedēļas nogalē Lietuvas ostas pilsētā Klaipēdā notika gadskārtējais Baltijas komandu čempionāts U18 grupai telpās, kas šogad bija jubilejas čempionāts, jo notika 30. reizi.

Patīkami, ka Latvijas jaunieši devās mājup ar uzvarētāju kausu, izcīnot kopā 29 medaļas, no kurām 13 zelta, 10 sudraba un sešām bronzas. Visbūtiskāko ieguldīju Latvijas uzvarā un visvairāk zeltus – piecus – nopelnīja Sporta skolas “Arkādija” vieglatlēti, kuri vēl bez tā ieguva citas trīs medaļas. Trīs arkādiešu rezultāti bija arī starp Top6 Latvijas pārstāvju rezultātiem World atletics punktu izteiksmē.

SS “Arkādija” sprintere un šī gada Latvijas čempione Vendija Mauriņa bija viena no divām Latvijas pārstāvēm, kurām izdevās izcīnīt divas uzvaras. Andreja Saņņikova audzēkne nosprintoja visas konkurentes gan 60m 7,73 sekundes, kur uzvara ar karjeras otru labāko rezultātu nāca ārkārtīgi līdzīgā cīņā, jo otrās vietas ieguvēja no Igaunijas tika apsteigta par minimālāko pārsvaru – vienu sekundes simtdaļu, gan 200m (24,94 sekundes), otro vietu apsteidzot par 0,08 sekundēm.

Divas uzvaras Vanadziņu ģimenei. Rūdolfs otro reizi karjerā telpās 800m noskrēja ātrāk par divām minūtēm, bet pirmo reizi ātrāk par 1:59 – 1:58,87, kas ļāva šī gada U18 čempionam apsteigt tuvāko konkurentu no Lietuvas par 0,39 sekundēm un finišēt pirmajam, kļūstot arī par sezonas līderi savā vecumā. Arī dvīņu māsa Sibilla, kura šogad pieaugušo grupā izcīnīja bronzu, 1500m bija pirmā.

Piekto uzvaru Latvijai no SS “Arkādija” vieglatlētiem sarūpēja Natālijas Čakovas audzēkne Sofija Petrova. Šī gada jauniešu čempione un pieaugušo vicečempione augstlēkšanā atkārtoja savu personīgo rekordu 1,74m un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, jo pārējās neviena nepārvarēja 1,70m augstumu. Trešā labākā augstlēkšanā bija Olijaru audzēkne Kate Urbanoviča. Latvijas vicečempione pārvarēja 1,65m, tikai par 1cm atpaliekot no sava personīgā rekorda. 1,68m viņai nepadevās, dalot 3. vietu ar lietuvieti. Tādējādi uz goda pjedestāla augstlēkšanā stāvēja divas Latvijas vieglatlētes – abas arkādietes.

Otro vietu 1500m spraigā cīņā aiz Adriana Zviedra izcīnīja Saņnikova un Blaja audzēknis – bronzas medaļnieks jauniešiem valsts čempioātākavēkļu skrējienā Roberts Noviks, kuram līdz savam tautietim un pirmajai vietai pietrūka nieka 0,21 sekundes. Otrā lodes grūšanā bija Latvijas jauniešu čempione Elīna Ustupa. Vittes un Eversones audzēkne sasniedza sezonas labāko rezultātu – 13,80m, taču līdz uzvarētajai no Igaunijas pietrūka gandrīz metrs.

Ivars Bācis


Sibilla Vanadziņa