Aktīvi un tematiski pavadītas skolēnu brīvlaika noslēdzošās dienas - orientēšanās pastaigā “Basketbolam pa pēdām”

Skolēnu brīvlaika nedēļas noslēgumā, biedrība “Latvijas basketbola mantojums” sadarbībā ar Rīgas Domi, aicināja ģimenes ar bērniem doties pastaigā un uzzināt, kur Rīgā notikusi pirmā basketbola spēle, kur pirmo treniņu aizvadījusi leģendārā basketbola zvaigzne Uljana Semjonova un daudz ko citu.

Sekojot Latvijas Basketbola muzeja krātuves facebook vietnē ievietotai saitei, atvērās vietne ar  Rīgas karti un kartē atzīmētiem kontrolpunktiem, vietām, kas saistītas ar basketbola vēsturi Rīgā. Katrā kartē atzīmētajā vietā, savās viedierīcēs, dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar  informāciju par konkrēto objektu un tā saistību ar basketbolu.  Kontrolpunktu apmeklēšanas secību varēja izvēlēties katrs pats, ar piedāvājumu izvēlēties Daugavas sporta nama ēku, Kr. Barona ielā 107 kā pēdējo pieturas vietu. Basketbola muzeja krātuves telpās dalībnieki varēja piedalīties viktorīnā, lai pārliecinātos par zināšanām ko guvuši pastaigas laikā, izmēģināt spēkus lecot tik pat augstu kā Artūrs Žagars vai kāds cits mūsu basketbolists un uzzināt daudz ko jaunu par basketbola vēsturi.

Spriežot pēc facebook vietnē pieejamajiem datiem, Orientēšanās spēles saitei sekoja un tajā  piedalījās vairāk kā 350 dalībnieku. Biedrības rīkotās, muzeja telpās notiekošās papildus aktivitātes šo trīs dienu laikā, apmeklēja vairāk kā 200 dalībnieku. Aptaujātie pasākuma apmeklētāji, pēc izietā maršruta atzina, ka bijis interesanti un izglītojoši. Uzzinājuši daudz jauna un pavadījuši laiku kopā ar ģimeni interesantā veidā. Dalībieki pozitīvi novērtēja iespēju pašiem izvēlēties kontrolpunktu secību kā arī to, ka pēdējā pieturvieta bija muzeja telpas, kurās bija iespēja apkopot maršrutā redzēto un sasildīties. Viena no daudzajām ģimenēm, kas piedalījās pastaigā, Kļaviņu ģimene, pēc izietā maršruta, viesu grāmatā atstājuši sekojošu ierakstu: ”Paldies par interesanto orientēšanās spēli. Daudz ko jaunu uzzinājām. Noteikti iziesim tos spēles punktus, kurus vēl nepaspējām. Sanāca ļoti jauka, nesteidzīga pastaiga. Arī muzejā baudījām interesantu stāstījumu, uzdevumus un atrakcijas. Labprāt piedalīsimies vēl!”.

Pēc dalībnieku pieprasījuma, vietne darbosies un maršrutu būs iespējams iziet līdz pat 2023. gada beigām.